Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Büyükşehir, Şahin ailesinin yanan evini yeniden inşa etti

Büyükşehir, Şahin ailesinin yanan evini yeniden inşa etti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, hem evi hem de yüreği yanan Şahin ailesinin yeni evlerinde iftar sofrasına konuk oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, hem evi hem de yüreği yanan Şahin ailesinin yeni evlerinde iftar sofrasına konuk oldu. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Tuzcumurat Mahallesi’nde evleri yanan Şahin ailesinin evini yeniden sıcak bir yuvaya dönüştürdü. 
Emin Şahin (74) ve Serpil Şahin’e (66) ait 80 yıllık kerpiç ev geçtiğimiz Şubat ayında sobadan çıktığı tahmin edilen yangında tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangının ardından Başkan Yılmaz’ın talimatı üzerine Şahin çifti yeni bir eve kalıcı olarak yerleştirildi. Ancak Alzheimer hastası Emin Şahin’in sürekli olarak evden çıkıp yanan eski evlerine gittiğini öğrenen Başkan Yılmaz, Emin amcanın hayatını kolaylaştırmak için yanan evin aynı yerinde yeniden inşa edilerek eşyaların yenilenmesi talimatı verdi. Bunun üzerine ekipler, evi yıkarak 1,5 ay gibi kısa bir sürede baştan aşağı yeniledi. 
Şahin ailesinin yeni evinde iftara sofrasına misafir olan Başkan Yılmaz, “Emin amcamız ile Serpil teyzemizin yüzünün yeninden gülmesi bizleri çok mutlu etti. Diyoruz ya Ramazan paylaştıkça güzelleşiyor diye, bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında oluyor ve ihtiyaçlarını gideriyoruz. Yanan evi yıkıp yeniden inşa ettik. Çok şükür kısa bir süre önce ev kullanılabilir hale getirildi. Evin anahtarını da teslim ettik. Orucumuzu da yeni evimizde hep beraber açtık. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız” diye konuştu. 
Yanan evlerinin yeniden yapılacağını hayal bile edemediğini söyleyen Serpil Şahin, “Alzheimer hastası kocamla sokakta kala kaldık ama Yücel Başkanımız yardımımıza yetişti, evimizi ve eşyalarımızı yenilediler. Hepinizden bin kere Allah razı olsun. Yaptığınız bu hizmet asla unutulmaz. Belediyenin böyle bir hizmeti yapacağını hiç umut etmiyorduk. Çok şükür sizin yardımlarınız sayesinde yeniden evimize kavuştuk” sözleriyle sevincini dile getirdi.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı