Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Büyükşehir, tarımsal alanlarda sulama ağını arttırıyor

Büyükşehir, tarımsal alanlarda sulama ağını arttırıyor

Balıkesir’in toprağı tarımsal sulama ağı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yatırımlarıyla genişliyor

Balıkesir’in toprağı tarımsal sulama ağı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yatırımlarıyla genişliyor 
Büyükşehir, bir yandan üreticinin toprağını bereketlendirmek, girdi maliyetlerini düşürmek ve kaliteli ürün üretmelerini sağlamak amacıyla yatırımlarını sürdürürken diğer yandan da tarımda güçlü bir altyapı oluşturmak için sürdürülebilir adımlar atıyor. 
Tarımsal sulamada gerçekleştirdiği yatırımlarla % 40 su tasarrufu sağlayan Büyükşehir, kuraklığa karşı önlem olarak çiftçilere 286 bin metre damlama sulama borusu dağıttı. 
Yaptığı tüm yatırımlarda sürdürülebilirliği ve tasarrufu önceleyen Büyükşehir Belediyesi, sulama yatırımlarıyla 15 bin 365 hektar alanı suyla buluşturdu, hedef ise 93 bin 750 hektar tarım arazinin kesintisiz şekilde sulanabilmesi. 
Ayrıca 26 sulama tesisine yaptığı 1.200 adet ultrasonik sayaç yatırımıyla % 40 su tasarrufu sağlayarak kuraklığa karşı da önlem alan Büyükşehir, tarımsal alanda kalitenin artmasını sağlamak ve su kaybını azaltmak amacıyla 400 çiftçiye 286 bin metre damlama sulama borusu dağıttı. 
Tarımsal sulama noktasında Türkiye’ye örnek olan BASKİ, suyun çiftçilere daha ekonomik ve verimli ulaştırılmasını sağlamak için il genelinde 78 bin 385 hektar alana sahip sulama tesislerini de bünyesine alacak çalışmaları tamamlamak üzere. Devir süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte toplam 93 bin 750 hektar alan suyla buluşacak. 
Tarımsal alanda kalitenin artmasını sağlamak ve kaynaktan tarım arazilerine giden suyun kaybını azaltmak amacıyla 400 çiftçiye 286 bin metre damlama sulama borusu dağıtan BASKİ, Balıkesirli çiftçinin üretirken suyu daha verimli kullanmasını hedefliyor. 
Büyükşehir’in üreticiye verdiği desteklerin daha çok ve daha kaliteli ürünler olarak şehre döneceğine inandığını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Hedefimiz tarımıyla, hayvancılığıyla güçlü bir şehir. İstiyoruz ki üreticimiz daha fazla üretsin, daha fazla kazansın. Bunun için Büyükşehir olarak her geçen gün desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz.” diye konuştu.   
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı