Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Büyükşehir, Vetbüs ve Vetbülansı Marmaris’e gönderdi

Büyükşehir, Vetbüs ve Vetbülansı Marmaris’e gönderdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınında zarar gören yabani ve sokak hayvanlarının tedavisi için bölgeye üç araçtan oluşan ekip gönderdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınında zarar gören yabani ve sokak hayvanlarının tedavisi için bölgeye üç araçtan oluşan ekip gönderdi. 

Orman yangınında zarar gören hayvanlara olay yerinde müdahale etmek için içerisinde teşhis ve tedavinin yapıldığı Vetbüs ile hizmete yeni alınan hasta ve yaralı hayvan nakil aracı Vetbülansın bulunduğu ekipte ayrıca hayvanların beslenmesine yönelik çalışma yapılacak. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından yangın bölgesine uğurlanan ekip, hayvanların tedavilerinin yanı sıra beslenmelerine ilişkinde hizmet verecek. 

Uğurlama töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığında görev yapan Veteriner Hekim Oğuzhan Erçel, “Üzücü bir şekilde Marmaris bölgesinde meydana gelen bir yangınla karşı karşıyayız. Bu noktada sahadan aldığımız bilgiler noktasında çok fazla doğal yaşam alanındaki hayvanların zarar gördüğünü, zehirlendiğini ve yaralandığını duyduk ve buna üzüldük. Sağ olsun Yücel Yılmaz'ın talimatıyla tüm araçlarımızı seferber ederek ekibimizle birlikte inşallah Marmaris'e doğru yola çıkacağız. Orada elimizden geldiğinde hayvanlara tüm imkanlarımızla destek olmaya çalışacağız. Ambulansımızın içerisinde tam donanımlı bir şekilde monterizasyon sisteminden EKG sistemine kadar var. Diğer Vetbüs aracımızda daha merkezde sabit bir hastane pozisyonu şeklinde görev alacak. Diğer aracımız da orada besleme çalışması yapacak. Çünkü yangın durumlarında maalesef bu hayvanlar yemek bulmakta güçlük çekiyor. Bu noktada besleme aracımızla da o noktadaki hayvanlara beslenmesine destek sağlamayı planlıyoruz. Ekibimizde toplamda dört teknik personel, üç bakıcı arkadaşımızla beraber görev alacağız” diye konuştu. 

Ekipte yer alan Vetbüs ve Vetambulans hakkında da bilgiler veren Erçel, “Marmaris'teki yangında görev alacak ambulansımız daha çok acil müdahaleye göre tasarlandı. Vetbüsümüz ise daha çok hastane tarzında görev yapacak. Vetbüsümüz sabit olarak hastane olarak, ambulansımız da sahadaki yaralı ve hasta hayvanları Vetbüsümüze naklini sağlamakla görevli olacak. Araziden aldığımız hayvanlara ambulansımızda ilk müdahalesinin ardından merkezi bölgede konuşlanacak vetbüs aracımıza getirerek tedavisine başlayıp, iyileştikten sonra da tekrar doğal ortamına bırakacağız.” Dedi. 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı