Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Büyükşehir, zeytin üreticilerini desteklemeye devam ediyor

Büyükşehir, zeytin üreticilerini desteklemeye devam ediyor

Zeytin Diyarı Balıkesir’de, Büyükşehir’den üreticilere tam destek.

Zeytin Diyarı Balıkesir’de, Büyükşehir’den üreticilere tam destek. 
Zeytin denilince ilk akla gelen şehir olan Balıkesir’de, ÇKS kayıtlı üreticilerden kura ile belirlenen Burhaniye’den 175, Ayvalık’tan 144, Edremit’ten 117, Havran’dan 129, Gömeç’ten 54 üreticinin her birine 10 zeytin toplama kasası ve 4 zeytin toplama örtüsü dağıtıldı. 
Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit, Havran, Marmara, Erdek, Bandırma, Manyas, Gönen, Sındırgı, Savaştepe, Bigadiç ve İvrindi ilçeleri olmak üzere toplamda 14 ilçesinde zeytin üretimi yapılan Balıkesir’de, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan tüm üreticilere, kura ile Büyükşehir Belediyesi tarafından destek veriliyor. 
Etaplar halinde gerçekleşen dağıtımlar kapsamında Körfez Bölgesi’nde yer alan; Burhaniye, Havran, Gömeç, Edremit ve Ayvalık ilçelerinde üretim yapan zeytincilere, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak Burhaniye’de faaliyet gösteren Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nde (BAÇEM) Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katılımıyla zeytin toplama örtüsü ve zeytin toplama kasası dağıtım töreni düzenlendi.  
Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ne sahip “Ayvalık Zeytinyağı”, “Burhaniye Zeytinyağı”,  “Edremit Zeytinyağı” ile “Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini” ile dünyanın en önemli zeytin üretim merkezlerini bünyesinde bulunduran Körfez Bölgesi’ndeki ÇKS kayıtlı üreticilerden kura ile belirlenenlerin her birine; 10 adet zeytin toplama kasası ve 4 adet zeytin toplama örtüsü dağıtıldı. Bu kapsamda; Burhaniye’den 175, Ayvalık’tan 144, Edremit’ten 117, Havran’dan 129 ve Gömeç’ten ise 54 üreticiye destek verildi. 
Yılsonuna kadar bin üreticiye 10 bin adet zeytin toplama kasası ve 4 bin adet zeytin toplama örtüsü desteği verecek olan Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı zeytin hasat sezonunda da 13 bin zeytin üreticisine destek vermeyi hedefliyor.  
Diğer yandan Burhaniye Gıda Akredite Laboratuvarı’nı kullanmaları için çiftçiler bilgilendirilirken, laboratuvarın kurulum sürecinde finansman sağlayan ve gerekli izinlerin alınmasıyla ilgili büyük katkı sunan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz’a da teşekkür edildi.   Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı