Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur iddialı konuştu

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur iddialı konuştu

Başkan Uğur, Balıkesirliler Birliği Derneği`nin DSİ Sosyal Tesisleri`nde düzenlediği Geleneksel Tarhana Çorbalı Kahvaltı programına katıldı.

Başkan Uğur, Balıkesirliler Birliği Derneği`nin DSİ Sosyal Tesisleri`nde düzenlediği Geleneksel Tarhana Çorbalı Kahvaltı programına katıldı.
Vali Mustafa Yaman`ın da yer aldığı kahvaltıda belediye çalışmaları ve projeleri hakkında Balıkesirliler Birliği Derneği üyelerine bilgi veren Başkan Uğur, "Balıkesir`i marka şehir haline getireceğiz" dedi.
Uğur: Hayvan barınağı 2015`in sonunda bitecek”
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`nin kent dokusunu değiştirecek ve şehre prestij katacak projeleri hakkında Balıkesirliler Birliği Derneği üyelerine bilgi veren Başkan Uğur, Türkiye`nin en büyük hayvan barınaklarından birini 2015 yılının sonlarına doğru Balıkesir`e kazandıracaklarını söyledi.
Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: Türkiye`nin en büyük hayvan barınaklarından birini Balıkesir`e kazandıracağız. Edremit yolunda 480 dönüm bir alanı Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın desteğiyle hayvan barınağı haline getireceğiz. Oraya yapılacak hayvan barınağı bize 5 milyon 200 bin liraya mal olacak. İnşallah bu yılın sonuna kadar orası faaliyete geçecek. Balıkesir`deki, Bandırma`daki, Ayvalık`taki sokak hayvanları orada rehabilite edilecek.”
Uğur: Çay Deresi Projesi ihalesi 20 Mayıs`ta”
Çay Deresi Projesi`nin 20 Mayıs`ta ihale edileceğini belirten Uğur, "DSİ`li yetkililer ve mühendislerle uzun bir süredir Çay Deresi Projesi üzerine çalışıyoruz. Çay Deresi`ni nasıl bu kötü halden kurtarırız, Balıkesir`in hizmetine nasıl açarız diye düşünüyoruz. Proje 2250 metre bir alanda yapılacak. 1000 metresi 30 metre genişliğinde, gerisi 15 metre genişliğinde akarsuyun olacağı bir projeden bahsediyoruz. 20 Mayıs`ta ihalesi var." dedi.
Uğur: Ulaşımda köklü değişiklikler yapıldı”
Ulaşımda köklü revizyonlar yaptıklarını anlatan Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanların araçlarını istediği yere park etmemesi lazım. Ulaşım aracına bindiği zaman, mutlaka Balkartı kullanması lazım. Vatandaşla, şoför arasında para alışverişi olmamalı. Buna merkezde ilk olarak kampus hattında başladık. Bu eski minibüsleri attılar, hepsi alçak tabanlı, kameralı, validatörlü, engellilere uyumlu otobüsler aldılar. Şimdi de yaptıkları işten son derece memnunlar." dedi.
Uğur: Balıkesir`i dünyaya açıyoruz”
Başkan Uğur, "Hazırladığımız projeyle Ayvalık-Cunda`ya 2016 yılının Mart ayında yeni köprüden gideceğiz. Turizm potansiyeli olan ilçelerimiz büyükşehir belediyesinden önce ne yazık ki kuralsızlık ve kontrolsüzlükten dolayı gelişmedi. Nasıl ki Rahmetli Özal Türkiye`yi dünyaya açtıysa, Nasıl ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Türkiye`yi yurtdışına açıyorsa bizde Balıkesir`i dünyaya açacağız. İlçe belediye başkanlarıyla birlikte Cannes`daki dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM`e gittik ve orada stant açtık. Türkiye`nin ve dünyanın en büyük yatırımcılarına Balıkesir`i ve projelerimizi anlattık. 12 bin yıllık bir tarihin üzerinde oturuyoruz. Kapıdağ Yarımadasını kazıyorsunuz bir medeniyet çıkıyor. Ayvalık`ı kazıyorsunuz oradan bir medeniyet çıkıyor. Biz bunların hepsini ortaya çıkarıp, Balıkesir`i iyice parlatmamız lazım. MIPIM`den sonra çok büyük ziyaretçilerimiz oldu. GYODER üyeleriyle konuştuk. Her yıl Gelişen Kentler Zirvesi yapıyorlar. Onlara bu etkinliği gelin Balıkesir`de yapın dedik. Balıkesir önemli bir yer toplantıda bahsedildi. Marmara Denizi altın yüzük. Bandırma`dan Tekirdağ`a 1,5 saatte ulaşabiliyorsunuz Balıkesir önemli bir lojistik nokta. Ekibimizle çok ciddi projeler üzerinde çalışıyoruz. Beş yıl sonra çok farklı bir Balıkesir olacağını düşünüyoruz." dedi.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı