Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Büyükşehirden Adaya Yatırım Yağıyor

Büyükşehirden Adaya Yatırım Yağıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un girişimiyle Marmara İlçesine kazandırılan yatırımlar devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un girişimiyle Marmara İlçesine kazandırılan yatırımlar devam ediyor.
Marmara Uluslararası Heykel Sempozyumu etkinliği için Marmara Adası´na giden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, BASKİ tarafından Topağaç kırsal mahallesinde inşaatına başlanan Topağaç Mahallesi Kanalizasyon ve İçme Suyu Tesisinin temel atma törenine katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, AK Parti Balıkesir eski Milletvekili Cemal Öztaylan, daire başkanları ve vatandaşların yer aldığı temel atma töreninde konuşan Başkan Uğur, Topağaç kırsal mahallesinde 4 milyon lira yatırım bedeliyle 3 bin kişinin kullanacağı arıtma tesisi yapacaklarını söyledi.

Uğur: ?Marmara´ya 2019´a kadar 60 milyon liralık yatırım gerçekleştirilecek?

Daha yaşanabilir bir Marmara Adası için çalışacaklarını belirten Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bir açılış için daha Marmara Adası Topağaç Mahallesi´ndeyiz. Daha önce geldiğimizde Saraylar´ın arıtmasının açılışını yapıp, Marmara Adası´nın yolcu salonunun temelini atmıştık. Büyükşehir Belediyemizin Marmara Adası´yla birlikte yaptığı birçok proje var. Topağaç´a geldiğimizde de buraya arıtma tesisi yapacağımızın sözünü vermiştik. 19 Haziran´da ihalesini yaptığımız 4 milyon liraya mal olacak bu projeyle arıtma tesisinin kapasitesi 3 bin kişilik olacak. Bu zamana kadar Marmara Adası mahkumiyet bölgesi olarak ifade ediliyordu. Biz istiyoruz ki, Marmara Adası yaşanabilir, denizi temiz, ulaşılabilir hale gelsin. Topağaç´tan sonra Çınarlı´da, Avşa ve Marmara Adası´nda yapacağımız yatırımlar var. Sadece Marmara Adası için 60 milyon lira yatırım yapacağız. Biz bu parayı 2019 yılına kadar harcayacağız. Yatırımlarımız 500 trilyonu geçiyor. Bu imkanı bulmak için bir yandan İller Bankası´yla, bir yandan AB fonlarına başvurular yapıyoruz." diye konuştu.
Haber Merkezi

/resimler/2015-8/1/2236481012733.jpg



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli