Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Büyükşehirden ?Atık Yağları Sakın Dökmeyin? kampanyası

Büyükşehirden ?Atık Yağları Sakın Dökmeyin? kampanyası

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Deha Biodizel Üretim A.Ş. tarafından organize edilen ?Sakın Dökmeyin? kampanyası kapsamında toplanan atık yağlar ile hem çevre korunuyor, hem de elde edilen gelir ile sokak hayvan

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Deha Biodizel Üretim A.Ş. tarafından organize edilen ?Sakın Dökmeyin? kampanyası kapsamında toplanan atık yağlar ile hem çevre korunuyor, hem de elde edilen gelir ile sokak hayvanları için besin sağlanıyor.
Şehir merkezlerindeki muhtarlıklar, zabıta vs. gibi halkın kolaylıkla ulaşabileceği yerlere yerleştirilen kutularla toplam 13 bin 877 litre atık yağ toplandı.
Atık yağlarını teslim eden vatandaşlara sokak hayvanları için kedi/köpek maması verilerek sahipsiz hayvanlarımıza besin kaynağı sağlandı. Ayrıca toplanan bitkisel atık yağlar ile Deha Biodizel Üretim A.Ş. tarafından 6 ton Biodizel elde edilerek toplanan atık yağların enerjiye dönüştürüldüğü bildirildi.
?Sakın Dökmeyin? kampanyası ile hem 1 litre bitkisel atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği bu kirliliğin engellendiği, hem de sokaklardaki sahipsiz hayvanlarımıza besin kaynağı sağlandığı belirtildi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli