Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Büyükşehir´den haşere ile mücadeleye dev destek

Büyükşehir´den haşere ile mücadeleye dev destek

Büyükşehir´den ilçe belediyelerine, haşere ile mücadeleye destek olmak için toplam 50 araç dağıttı.

Büyükşehir´den ilçe belediyelerine, haşere ile mücadeleye destek olmak için toplam 50 araç dağıttı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin haşere ile mücadelede kullanmaları için toplam 50 aracın dağıtıldığı törene, CHP´li Erdek ve Burhaniye Belediye Başkanları katılmazken diğer ilçelerin belediye başkanları törende yer aldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadele için 20 ilçe belediyesine 50 adet araç, 34 adet pulverizatörlü ULV, 6 adet mist blower, 20 adet kanal sisleme cihazı ve biyosidal ürün teslimatında bulundu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından il genelinde 20 ilçe belediye başkanlığı ile koordineli şekilde, haşere ile mücadele 72 bin 900 hektar alanda yürütülüyor.
Temiz bir çevre, sağlıklı bir toplum anlayışı ve vatandaşların yaz sezonunu huzurlu geçirmesi amacıyla kış sezonu boyunca kaynak tarama ve ergin sivrisineklerin konakladığı kanalizasyon hatlarında yapılan sıcak sislemeler, tespit edilen diğer kaynakların pasifize edilmesi ve hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte larva mücadelesi önemli bir hassasiyet ve özveriyle sürdürülüyor.
Sivrisinek üreme kaynakları olan; durgun sular, fosseptikler, rogarlar, inşaat bodrum suları, dere yatakları, bataklıklar, sazlık alanlar ve süs havuzlarının insan ve çevre sağlığı açısından güvenli olan doğal larvasitlerle ilaçlanmasının yanında karasineklerin üreme ve konaklama noktaları olan gübrelikler, çöp konteynırları ve çöp depolama alanlarında yıl boyunca rutin program kapsamında mücadele gerçekleştiriliyor. Haşere mücadele faaliyetlerinin etkin, sağlıklı ve bilinçli bir şekilde yapılması amacıyla Dünya Sağlık Örgütünün (World Health Organization-WHO) önerdiği ve Sağlık Bakanlığı´nca ruhsatlandırılan insektisitler kullanılıyor.
Haşere ile mücadelede görev alacak ilçe belediyelerinin teknik personeli Sağlık Bakanlığı´nca düzenlenen ´Haşere İle Mücadele Mesul Müdürlük Eğitimi´ne katılırken, uygulayıcı personel ise Halk Sağlığı tarafından verilen uygulamalı eğitimlere katılım sağladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı