Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Büyükşehir´den hasta nakil hizmeti

Büyükşehir´den hasta nakil hizmeti

Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağında ve salgın süreci boyunca, evde bakıma muhtaç ve hastaneye gitmesi gereken vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi´nin hasta nakil araçlarıyla hastanelere sevk edilerek muayene sonun

Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağında ve salgın süreci boyunca, evde bakıma muhtaç ve hastaneye gitmesi gereken vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi´nin hasta nakil araçlarıyla hastanelere sevk edilerek muayene sonunda güvenli bir şekilde evlerine ulaştırılıyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından Zonguldak ve 30 büyükşehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı sebebiyle gerekli hazırlıklarını yaparak vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladı.
Vatandaşa hizmet noktasında 7/24 görev başında teyakkuzda bekleyen belediye ekipleri, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan ve 20 ilçe belediyesinin de dahil olduğu Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi (BAKOM) ile koordineli bir şekilde çalışarak ihtiyaç duyan vatandaşların hizmetine koştu.
153-155 ve 156 hatlarıyla 444 40 10 numaralı Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi´ni de arayarak hasta nakil aracı talep eden vatandaşların evlerine en kısa sürede ulaşılarak hastaneye götürülüyor. Hastanede muayenesi biten vatandaşlar yine Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından evlerine güvenle ulaştırılıyor.
Büyükşehir Belediyesi´nin bu uygulaması sadece sokağa çıkma yasağında değil, salgın süreci boyunca devam edecek. Hastane ambulanslarındaki yoğunluğu azaltabilmek ve vatandaşların daha çabuk sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi adına Büyükşehir Belediyesi, sağlık ekiplerine her zaman destek olmaya devam edecek.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli