Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Büyükşehir´den mezarlıklara bakım ve onarım desteği

Büyükşehir´den mezarlıklara bakım ve onarım desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı il genelinde yaptığı çalışmalar ile kent görünümüne değer katıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı il genelinde yaptığı çalışmalar ile kent görünümüne değer katıyor. Büyükşehir park, yeşil alan ve çevre düzenleme çalışmalarının yanında il genelinde bulunan 851 mezarlığında temizlenerek düzenlenmesi çalışmalarını yürütüyor.
Büyükşehir ayrıca mezarlıkların duvarlarının yenilenmesi, korkulukların bakım onarımı ve kapı girişlerinin yenilenmesi çalışmalarına da başlayacak.
851 mezarlığın temiz ve düzenli hale getirilmesi için haşere ile mücadele, çiçeklendirme, temizlik ve bakım çalışmaları yapılıyor. Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık 100 kişilik ekip, 9 milyon metrekarelik alanda bulunan mezarlıklarda çalışmalarını sürdürüyor. Mezarlıkların bakım, temizlik, güzelleştirme ve ilaçlama çalışmalarında dronun yanı sıra onlarca araçta kullanılacak. Çalışmalarda mezarlıklara toplam 500 bin çiçek dikilecek.
Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından park ve yeşil alanların yanı sıra ana yol ve kent girişlerinde de çalışmalar yapılıyor. Kavşakların yeşillendirilmesi ve düzenlenmesi çalışmaları hızla devam ediyor.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli