Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Büyükşehir´den Sındırgı´ya 3,5 milyon liralık yatırım

Büyükşehir´den Sındırgı´ya 3,5 milyon liralık yatırım

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı´da 3,5 milyon liralık yatırımla sebze ve meyve kurutma tesisi kuruyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı´da 3,5 milyon liralık yatırımla sebze ve meyve kurutma tesisi kuruyor.
2 milyon lirası bakanlık hibesiyle yapılacak olan tesiste jeotermal enerji kullanılarak kurutulan sebze ve meyveler ihraç edilecek.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ?Jeotermal Enerji ile Sebze ve Meyve Kurutma Tesisi? Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü´nün SOGEP Güdümlü Programı kapsamında, bakanlık tarafından yatırıma uygun bulundu.
3,5 milyon liraya mal olacak olan projenin 2 milyonu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından karşılanacak, kalan kısmı ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden aktarılacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Tarım Ürünleri A.Ş., Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, S.S.Osmanlar Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Yaylabayır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklığında hayata geçirilecek olan ?Jeotermal Kurutma Tesisi? Sındırgı´nın Çaygören Mahallesi´nde Sındırgı Belediyesi tarafından tahsis edilen araziye kurulacak.
Jeotermal enerjiyle sebze ve meyve kurutulacak olan tesis sayesinde; iyi tarım uygulamaları ve sözleşmeli üretim modeliyle birlikte kooperatifler desteklenecek. Verilecek eğitimlerle kooperatifleşmenin önemi belirtilerek kırsal kesimin bilinçlendirilmesi sağlanıp devamında da üreticiler, sözleşmeli üretim modeline entegre edilecek. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli