Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Büyükşehir’den Amatör Spor Kulüplerine 30 milyon lira destek

Büyükşehir’den Amatör Spor Kulüplerine 30 milyon lira destek

Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni’ne katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,

Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni’ne katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, amatör spor kulüplerine bu yıl için 30 milyon lira maddi destek sağlayacaklarını belirterek spora her noktada destek olacaklarını söyledi. Sporun En’lerinin de ödüllendirildiği törende ayrıca Balıkesir’i; ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil eden sporculara da ödülleri takdim edildi. 
Balıkesir Valiliği himayelerinde; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi’nin destekleriyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu koordinesinde gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde her yıl Ekim ayının ikinci haftasında eş zamanlı olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında; Balıkesir’de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından 30 Milyon lira nakdi destek verildi. 
BALIKESİR’İN SPOR AİLESİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR
337 spor kulübü, 100 bine yaklaşan sporcu sayısı, 95 spor tesisiyle her geçen gün daha da büyüyen spor ailemizin bir parçası olarak heyecanla ve coşkuyla hep birlikte çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Âdem Özalp “Gençlik ve spor kenti olarak çıktığımız yolculumuzda Bakanlığımızın katkılarıyla Büyükşehir Belediyemiz tarafından Marmara Bölgesi’nin en kapsamlı spor alanlarından biri olan Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksinin açılışını gerçekleştirdiğimiz günün ardından şimdi de başarılarıyla bizleri gururlandıran sporcularımızın ve spor emektarlarının ödüllendirileceği Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni’ne hepiniz hoş geldiniz. 72 aktif Milli Sporcumuz bulunuyor. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla yeni Yasemin’ler, yeni Habibe’ler, yeni Ali Eren’ler yetiştireceğiz.” dedi. 
BALIKESİR’DE SPOR EN İYİ ŞARTLARDA YAPILIYOR
Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksi’nden bahsederek Amatör Spor Haftası içerisinde çok güzel ve gururlu bir olay yaşadıklarını ifade eden Türkiye Amatör Sporlar Federasyonu Balıkesir Şube Başkanı Metin Mengüç “81 ilde hiçbir tesiste böyle imkânlar yok. Gece gündüz çok emek sarf ettiler. Balıkesir Amatörleri için sevinç ve gurur meselesidir. Çünkü Balıkesir Bunu hak ediyordu. Çok mutlu olduk, çok gururlandık. Balıkesir amatörleri olarak şanslıyız. Balıkesir’de spor en iyi şartlarda yapılıyor. Büyükşehir Belediyemiz amatör spor kulüplerimize nakdi yardımlarda bulunuyor.” dedi. 
“AHP TESİSLERİNİ SPORCU FABRİKASI YAPIYORUZ”
1977 yılında yapılan Ali Hikmet Paşa Spor Tesisi’ni yeni yüzüyle halkın hizmetine açtıklarını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Sporcu fabrikası yapıyoruz orayı. 25 branşta aynı anda 2 bin 500 öğrenciye hizmet verecek bir tesis açtık. Balıkesir her yönüyle değişiyor. Tesislerimizin sayısı arttı. Yüzme havuzumuzu açtık. Her yerde bir tesis açıyoruz. Amatör Spor Kulübü denildiğinde akla; gönüllü, yürekten, istekli bir şekilde yapan kişiler geliyor. Biz de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak her noktada destek olmaya başlıyoruz. Başarı gittikçe artıyor. Spor alanlarının sayısını artırmak istiyoruz. 20 ilçemizde bulunan tüm amatör spor kulüplerimize maddi ve ayni destekte bulunuyoruz. Bu yıl 30 milyon lira destek vereceğiz. Türkiye ortalamasına bakıldığında çok muazzam bir rakam. Başarıyı da arkasından getireceğine inanıyoruz; Yasemin’ler, Habibe’ler Ali Erenler gibi.”
ALİ EREN’İN DÜNYA ŞAMPİYONASI MAÇI 
BALIKESİR’DE OYNANACAK
Ali Eren Demirezen için özel bir organizasyon yapacaklarını ifade eden Başkan Yücel Yılmaz, Dünya Boks Şampiyonasında Ali’nin maçının Balıkesir’de gerçekleştirileceği müjdesini verdi. 
GELECEĞİN MİLLİ SPORCULARI 
BALIKESİR’DE YETİŞECEK
Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni’nin çok güzel bir organizasyonla gerçekleştirildiğini söyleyen Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu “Gençlerle beraber olmak, spora gönül veren gençlerimizle birlikte olmak hepimizi heyecanlandırıyor. Geleceğin; İsmail Akçay’larını, Yasemin’lerini, Ali Eren’lerini görüyoruz. İnanıyoruz ki bu gençlerimiz, bu heyecanlarla ileride uluslararası arenada bayrağımızı göndere çektirecek ve İstiklal Marşımızı da gururla söyletecek.” dedi. 
SPORUN EN’LERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
Protokol konuşmalarının ardından; Balıkesir’i ulusal ve uluslararası müsabakalarda farklı branşlarda temsil ederek derece elde etmiş sporcularla uzun yıllar spora hizmet etmiş spor emektarlarına 2023 Sporun En’leri Ödül Töreni’nde ödülleri ve plaketleri takdim edildi.  
Yılın En Başarılı Sporcusu Duygu Gen (Güreş) U17 Avrupa Şampiyonu, U17 Dünya İkincisi, Yılın Çıkış Yapan Sporcusu Yağız Sarıkaya (Triatlon), Yılın En Başarılı Antrenörü Buğra Kandiş (Yelken), Yılın En Başarılı Spor Takımı ve Antrenörü Bandırmaspor U19 Futbol Takımı ve Antrenörü Fatih İçöz, Yılın En Başarılı Paralimpik Erkek Sporcusu Sinan Balacan (Bedensel Engelliler Yüzme), Yılın En Başarılı Paralimpik Kadın Sporcusu Muhsine Gezer (Para Atletizm), Yılın Spor Muhabiri İlkan Toprak, 2022 Yılı Amatör Spora Adanmış Hayatlar Onur Ödülü; Necati Seçal, Mehmet Sarı, Fehim Dikmen, Şinasi Çağlı, Nazım Çoban’a verildi. 
Törene; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, Türkiye Amatör Sporlar Federasyonu Balıkesir Şube Başkanı Metin Mengüç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Âdem Özalp, il protokolü, sporcular ve antrenörleri katıldı. 
Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı