Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Büyükşehir’den Değirmen Boğazı’na bisiklet yolu

Büyükşehir’den Değirmen Boğazı’na bisiklet yolu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Değirmen Boğazı Tabiat Parkı ile şehir merkezindeki mevcut bisiklet yollarını birbirine bağlayan 13 kilometrelik bisiklet yolu ağı oluşturuyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Değirmen Boğazı Tabiat Parkı ile şehir merkezindeki mevcut bisiklet yollarını birbirine bağlayan 13 kilometrelik bisiklet yolu ağı oluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca 157 bin 169 metrelik yeni bisiklet yolu ağının projesini hazırladıklarını da müjdeledi. 
İklim değişikliğine karşı çevreci, ekonomik ve sürdürülebilir bir ulaşım politikası benimseyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bisikletin kent içinde ulaşım amacıyla da kullanılmasına yönelik birçok çalışmayı hayata geçirdi. İl genelinde bugüne kadar 28,5 kilometre bisiklet yolu yapan Yücel Yılmaz önderliğindeki Büyükşehir Belediyesi, Değirmen Boğazı’ndan şehir merkezine kadar olan bölgede ve mahalle bağlantılarına 13 kilometrelik bisiklet yolu yapıyor. Karesi İlçesi’ndeki mevcut bisiklet yollarının tamamıyla entegre olacak proje kapsamında ayrıca TOKİ Yolu ile Değirmen Boğazı arasında 2,5 kilometre uzunluğunda paylaşımlı bisiklet yolu planlanıyor. Proje tamamlandığında kesintisiz 20,5 kilometre bisiklet yolu yapılmış olacak. Bisikletlilerin konforu ile güvenliği göz önüne alınarak planlanan bisiklet yolunun Paşaalanı Mahallesi Atatürk Bulvarı ve Bandırma Caddesi kesişimde çalışmalar tamamlanmak üzere. Sürdürülebilir ve dirençli bir kent olma hedefi doğrultusunda her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Çevre dostu ulaşım sistemlerini şehir genelinde yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.
Haber Merkezi



HÜSAMETTİN ORAL
30.09.2023 14:52:51
Yalı mahallesinden kurbvalıya kadar vatandaşın yürüş yoluna yapılmasını

HÜSAMETTİN ORAL
30.09.2023 14:56:05
Yalı mahallesi Hükümet binasından kurbvalıya kadar vatandaşın yürüş yoluna da bisiklet yolu yapılmasını istiyoruz yaşlılar çocuklar bisikletlerden korkarak yürüyemiyor devamlı kazalar yaşamakta

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı