Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Büyükşehirden kültür faaliyetlerine tam destek

Büyükşehirden kültür faaliyetlerine tam destek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan kültür faaliyetleri başlıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan kültür faaliyetleri başlıyor.
Şehir ve toplum yaşamına önemli katkı sağlaması beklenen kültürel faaliyetler bu hafta sonu gerçekleşecek olan, “Usta kalemler Balıkesir`de” isimli konferans ile devam edecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`nin katkılarıyla düzenlenecek konferanslar, paneller ve sempozyumlar serisinin ilk ayağı 12 Aralık 2014 Cuma günü Karesi AVM’de düzenlenecek.
‘Osmanlı Medeniyeti’ ele alınacak
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞAD), Memur Sen, İlim Yayma Cemiyeti ve Kariyer Gelişim Topluluğu (KGT) işbirliğinde usta kalemler; Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Av. Hayati İnanç ve Serdar Tuncer `Osmanlı Medeniyeti`ni farklı bir üslupla halka anlatacak.
`Usta kalemler Balıkesir`de` programlar serisinin ilk ayağı olan `Osmanlı Medeniyeti` konulu panel 12 Aralık Cuma günü Karesi AVM Konferans salonunda saat 19.30`da gerçekleşeceği, Balıkesir`de kültür ve sanat alanında düzenlenecek olan ve usta kalemlerin halka hitap edeceği programlarla şehirde kültürel bir atmosferin oluşması bekleniyor. Yetkililer, usta kalemlerin Balıkesir’e davet edilmesinde halkın hassasiyetleri ile üniversitenin ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının taleplerinin göz önünde tutulduğunu ifade etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat çerçevesinde bu tür programları devam edeceği açıklandı.



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı