Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Büyükşehir’den sosyal belediyecilik örneği

Büyükşehir’den sosyal belediyecilik örneği

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ramazan ayında başlattığı ilçe ziyaretlerini sürdürüyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ramazan ayında başlattığı ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nce, ziyaret edilen ilçelerde gıda kolisi ve sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirilerek Ramazan geleneklerinin yaşatıldığı kültürel etkinlikler düzenleniyor. Türkiye’ye örnek olacak nitelikte gerçekleştirilen Ramazan programında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlara da akülü tekerlekli sandalyelerini ulaştırıyor. 
Her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da vatandaşların yanında olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyeciliği ön plana alarak hazırlanan Türkiye’ye örnek olacak Ramazan programının gerçekleştirilmesinde 1300 araç, 3900 personel sahada aktif olarak görev yapıyor. 
Gidilen her ilçede önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine gıda kolileri dağıtılıyor, engelli vatandaşların akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı karşılanıyor. İlçe meydanlarına kurulan sıcak yemek TIR’ında da 3 bin kişilik iftar yemeği dağıtan Büyükşehir Belediyesi, iftar öncesi ve sonrasında düzenlenen Hacivat-Karagöz gölge oyunu ve tasavvuf dinletisi gibi etkinliklerle vatandaşlara Ramazan ayı geleneklerini yaşatıyor. 
 Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı