Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Büyükşehir’den zeytin ve incir üreticilerine destek

Büyükşehir’den zeytin ve incir üreticilerine destek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden, hasat öncesinde zeytin ve incir üreticilerine destek geldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden, hasat öncesinde zeytin ve incir üreticilerine destek geldi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en kaliteli zeytinlerini üreten Balıkesirli zeytincilere ve kalitesi Coğrafi İşaret ile tescillenmiş Havran İnciri üreticilerine, hasat sezonu öncesinde desteklerde bulunarak zeytin toplama kasası ve örtüsü ile incir kurutma kasası dağıttı. 
Yaklaşık 14 milyon verimli zeytin ağacı varlığı ile “Zeytin Ülkesi Balıkesir” sıfatını sonuna kadar hak eden Balıkesir’de, Büyükşehir Belediyesi üreticilere destek olmaya devam ediyor. 
Zeytinciliğin, Balıkesir’de daha iyi koşullarda yapılması amacıyla geçtiğimiz yıl Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan zeytin toplama kasası ve örtüsü dağıtımı bu yıl da sürüyor. 
Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl 14 ilçeden bin üreticiyle başladığı dağıtımlara, bu yıl 17 ilçeden 6 bin üreticiyle desteğini artırarak devam ettiriyor. Destekler kapsamında; Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı her bir üreticiye 10 zeytin toplama kasası ve 4 zeytin toplama örtüsü veren Büyükşehir Belediyesi, Burhaniye’de bulunan Balıkesir Çiftçi Merkezi’nde (BAÇEM) düzenlenen törenle, üreticilere dağıtımlarını gerçekleştirdi. 2022 yılından 2023 yılı sonuna kadar toplamda 7 bin üreticiye 70 bin zeytin taşıma kasası ve 28 bin zeytin toplama örtüsünü dağıtımını tamamlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, hasat sezonu öncesinde zeytin üreticisinin elini güçlendiriyor. 
Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla geçtiğimiz Haziran ayında Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan Havran İncirinin üretiminin teşvik edilmesi ve üreticileri desteklemek amacıyla ÇKS kaydı bulunan tüm incir üreticilerine de 2 bin 350 adet incir kurutma kasası dağıtımı yapıldı. 
Programa, Başkan Yücel Yılmaz’ın yanı sıra; AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, oda başkanları, meclis üyeleri, AK Parti İlçe Teşkilatları ve üreticiler katılım gösterdi.   Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı