Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Cadde ve Sokaklarda sigara içmek yasaklandı

Cadde ve Sokaklarda sigara içmek yasaklandı

Korona virüsle mücadele kapsamında alınan kararla Erdek´te belirlenen cadde, sokak ve meydanlarda sigara içmek yasaklandı.

Korona virüsle mücadele kapsamında alınan kararla Erdek´te belirlenen cadde, sokak ve meydanlarda sigara içmek yasaklandı.

İçişleri Bakanlığı korona virüs salgınının önlenmesine yönelik olarak, özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda sigara içtiği için maskeyi çene altına indiren ve yanlış kullananlar için harekete geçti.

Bu kapsamda Erdek İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun 12.11.2020 tarihinde aldığı kararlar doğrultusunda ilçemizde, Cumhuriyet Meydanı, tüm okul önleri, tüm sahil bantları, Zübeyde Hanım Caddesi, Neyyire Sıtkı Caddesi, tüm parklar, Hükümet Caddesi, sağlık kuruluşları, feribot iskelesi, 18 Eylül Caddesi, Hakim Halil Kalyoncu Sokak, pazar yerleri, İtfaiye Caddesi, İnönü Caddesi, havuzlu meydan, tüm kamu kurumları önü, tüm cami önleri ve banka önlerin de tütün ve tütün mamullerinin kullanılması yasaklandı.

65 YAŞ VE ÜZERİNE KISITLAMA 

Balıkesir il hıfzıssıhha kurulunun 11/11/2020 tarih ve 2020/97 sayılı kararlarında Koronavirüs salgınının ilimizdeki seyri anlık olarak takip edilmekte olup bu çerçevede, hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayıları ile 65 yaş ve üzeri? hastaların bu kategorilerdeki oranında yaşanan artış nedeniyle 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın gün içerisinde saat 10:00 ? 16:00 saatleri arası sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmaları yasaklandı.

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli