Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çadır Mescit Kadir Gecesine hazır

Çadır Mescit Kadir Gecesine hazır

Sahil Mahallesinde hizmet veren Seyyar Çadır Mescit İmamı Adnan Afacan, yarın kutlayacağımız Mübarek Kadir Gecesi için, çadır mescitte tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyip, yarın mescide gelecek müminleri seccadeleri ile birlikte gelmesini...

Sahil Mahallesi`nde hizmet veren Seyyar Çadır Mescit İmamı Adnan Afacan, yarın kutlayacağımız Mübarek Kadir Gecesi için, çadır mescitte tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyip, yarın mescide gelecek müminleri seccadeleri ile birlikte gelmesini istedi.
Erdek Belediyesi ile Erdek Müftülüğü`nün işbirliğinde ilçemiz Çuğra Bölgesi Yücel motel arkasına kurulan seyyar çadır mescit Ramazan Ayının başından bu yana hizmet veriyor.
Fahri olarak çadır mescidin imamlığını başarıyla yürüten Erdek Yalı Camii Emekli İmamı Adnan Afacan, bölgede bir mescit olmaması nedeniyle, bu seneki Ramazan ayında geçici olarak ta olsa seyyar bir mescit konulduğunu söyleyip, bu işi düşünen herkesten Allah razı olsun açıklamasında bulundu.
Özellikle tatilcilerin ikamet ettiği, Sahil Mahallesi`nin artık çok büyük bir mahalle olduğuna dikkat çeken Afacan, Ramazan ayının önümüzdeki yıllarda yaz aylarına denk geleceği düşünüldüğünde, bu mahalleye artık kalıcı bir mescidin inşa edilmesi çok yerinde bir girişim olacaktır şeklinde konuştu.
Yarın gece kutlayacağımız, Kadir Gecesi için çadır mescit görevlileri olarak tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Afacan şunları kaydetti: "Teravih namazlarını kadın-erkek toplam 100 kişi ile birlikte kılıyoruz. Mescidimizin etrafı boş ve geniş alan bulunduğundan kapasitemiz 200, 250 civarında olup, asıl önemli olan buraya kalıcı bir mescidin yapılmasıdır. Yarın gece büyük yoğunluk yaşanacağını düşündüğümüz Kadir Gecesi için mescide gelecek din kardeşlerimizi seccadeleriyle birlikte gelmesini istiyoruz. Bu vesileyle, mübarek Kadir Geceniz mübarek, gönülleriniz Hakk`a açık, kalpleriniz huzur içinde, istifadeniz çok, günahlarınız affedilmiş, dereceleriniz artmış olsun." dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli