Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Çakıl Köyünde Köy Hayrı

Çakıl Köyünde Köy Hayrı

İlçemiz Çakıl Köyünde, Kutlu Doğum Ayı nedeniyle Köy Hayrı düzenlendi.

İlçemiz Çakıl Köyünde, Kutlu Doğum Ayı nedeniyle Köy Hayrı düzenlendi.
14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinliği bu kez Çakıl Köyü ile devam etti.
Çakıl Köy Muhtarlığı ile hayırsever vatandaşların işbirliğinde düzenlenen Köy Hayrına Erdek İlçe Müftülüğü`de destek verdi.
Geçtiğimiz gün Cumartesi düzenlenen köy hayrına Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AKP Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, AKP Erdek İlçe Başkanı Metin Canbaz, Erdek Zeytin Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gümüştaş ve yönetim kurulu üyesi Mustafa İlgen, Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Özdemir ile Erdek Müftüsü İsmail Yalçın katıldı.

Bandırma ile çevre köylerden gelen din görevlileri ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Köy Hayrı Kur`anı Kerim okunarak başladı.
Kur`anı Kerimin okunmasının ardından Mevlid-i Şerif okundu. Daha sonra Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, kardeşlik hukuku ile birlik ve beraberlik konularını anlattı.
İmanlı gençlerin vatana ve millete daha faydalı ve hayırlı olacaklarının altını çizen Müftü Yalçın, "Ancak böyle bir gençlikle muasır medeniyetler seviyesine ulaşabiliriz. Devletimizin huzurunu ve bekasını diliyorum." dedi.

Programın sonuna doğru, son duayı yapan Yalçın, etkinliğe katkı verenlere ve tertip edenlere sonsuz teşekkürlerini iletti.
Etkinliğe katılarak destek veren yaklaşık 2000 kişiye, etli pilav, ayran ve tatlı ikramında bulunuldu.
Çakıl Köyündeki Köy Hayrı Mevlid-i Şerifi; Hacı Ömer Camii Müezzini Cengiz Aksın, Ebu Hanife Camii Müezzini Nafiz Sicim, Ocaklar Camisi İmam Hatibi Mehmet Aydın, Belediye Hal Camii İmam Hatibi Saffet Sert, Narlı Köyü İmam Hatibi Nevzat Kalyoncui, Bandırma Sofuoğlu Camii İmam Hatibi Yusuf Alkan, Balıkesir Zağnos Paşa Camii İmam Hatibi İbrahim Turan hocalarımız tarafından okundu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı