Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çaldıkları paraları harcayamadan yakalandılar

Çaldıkları paraları harcayamadan yakalandılar

Erdek esnafına musallat olan yankesiciler, bu kez kaçamadı.

Takunyacılar Sokağı´nda, geçtiğimiz cumartesi günü bir işyerinde yankesicilik olayı yaşandı. Bu sokakta faaliyet gösteren butikçi dükkanına müşteri gibi gelen yankesiciler, para dolu cüzdanı çaldılar.

Edinilen bilgilere göre, dükkana gelen, kadın ve çocukların da bulunduğu 6 kişilik yankesici çetesi, müşteri gibi davranarak dükkan sahibini oyaladılar. Bu sırada yanlarında bulunan küçük kız çocuğu, dükkan sahibinin çantasındaki cüzdanı alarak olay yerinden koşarak uzaklaştı. Dükkan sahibi bayanın olayı anlamaması için küçük çaplı alışveriş de yapan yankesiciler, daha sonra olay yerinden ayrıldılar. Ancak çantasını açık görerek para dolu cüzdanının çalındığını anlayıp çevredeki esnaftan yardım isteyen butiğin sahibi, gittikleri yönde yankesici grubu aramaya başladı. Cüzdanını çalan kişileri yolda gören dükkan sahibi hemen polise haber verdi. Para dolu cüzdanı alan yankesiciler, polis gelene kadar dükkan sahibi ve çevredeki vatandaşlarla tartıştı. Hatta bazıları, ?Bursa´ya gidecek otobüse geç kalacağız? diyerek olay yerini terk etmek istediyse esnaf, polis gelene kadar kendilerine engel oldu. Bursa´nın Orhangazi ilçesinden, Ocaklar Mahallesi´ne gezmeye geldiklerini ve cüzdanı çalmadıklarını öne süren yankesicilerin oyunu polisin gelmesiyle son buldu. Emniyet Müdürlüğüne götürülen yankesiciler, burada suçlarını itiraf ederek, çaldıkları cüzdanda bulunan 2 bin lirayı dükkan sahibine teslim ettiler.

Zanlılardan D.Y. ve G.Y., çıkarıldıkları adliyede yaptıklarından pişmanlık duyduğunu belirttiler. Mahkeme, daha önceden telefon hırsızlığından sabıkalı bulunan zanlıları, ?adli kontrol? koşuluyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Haber: Tuncay ERTAN

 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli