Bugün, 23 Mayıs 2024 Perşembe

Çalışkan DSPden listeye girdi

Çalışkan DSPden listeye girdi

DSP Erdek İlçe Başkanı İsmail Çalışkan 12 Haziran 2011 milletvekilliği seçimlerinde milletvekili adayı oldu. DSP Erdek İlçe Başkanı İsmail Çalışkan, düzenlediği basın toplantısı ile DSPden milletvekili adayı olduğunu açıkladı

DSP Erdek İlçe Başkanı İsmail Çalışkan 12 Haziran 2011 milletvekilliği seçimlerinde milletvekili adayı oldu.
DSP Erdek İlçe Başkanı İsmail Çalışkan, düzenlediği basın toplantısı ile DSP`den milletvekili adayı olduğunu açıkladı
Demokratik Sol Parti (DSP)`den Balıkesir 7. sıra milletvekili adayı olan İsmail Çalışkan, DSP iktidarında asgari ücretin vergiden muaf olacağının müjdesini verdi.
DSP`nin her evde en az bir kişiye iş imkanı verileceğini belirten Çalışkan, halkımıza parayı şu ya da bu isim altında değil, kendilerine iş olanağı sunarak imkan sağlayacak ve iş güvencesi tesis edecek seçim beyannamesiyle yola çıktıklarını ifade etti.
DSP iktidarında, emeğiyle çalışanların ezilmesine izin verilmeyeceğini, herkesin gelir elde edebildiği asgari ücretin vergiden muaf tutulduğu bir düzen kurulacağının altını çizen Çalışkan, Türkiye`de ileri demokrasi anlayışının nasıl bir yaklaşımla gerçekleştiğine dikkat çekmek istediğini belirterek, "sosyal bir hukuk devleti için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.  Ülkede değişik versiyonlu sorunların bilerek oluşturulduğunu anlatan Çalışkan, "Yoksul, işsiz ve yalnız insan sayımız artıyor, milli gelirimiz adil paylaşılmıyor. Genel ve yerel yönetimlerde yolsuzluk giderek artıyor, fakat denetlenmiyor. Milletimizin bütün gücünü tam bağımsızlık ve gerçek demokrasi için birleştirmek zorundayız. Olağanüstü bir dönemden geçmekteyiz. Olağanüstü bir duruma karşı sergileyeceğimiz duruşumuz da olağanüstü yöntemlerle olmalıdır. Çözüm, Cumhuriyetçilerin güç birliğidir. Siyasal partileri, sendikaları, kitle örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını,  işçileri, esnafı, memurları, emekçileri ve emeklileri Türkiye için bir siyasal güç birliğine çağırıyoruz" diye konuştu. DSP Genel Merkezi ile Balıkesir İl Başkanlığının teveccühleriyle aday listede kendisine yer verildiğini kaydeden Çalışkan, halkımız partimizi destekleyip görev verirse; "yoksullukla, işsizlikle, yolsuzlukla, üretemeyen köylünün sorunlarını çözmekle, siftah yapmadan kepenk kapatan esnafımızın sorunlarını çözmekle uğraşacağız. Tüm Erdek halkını DSP`ye oy vermeye davet ediyorum."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.2 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı