Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik toplantısı

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik toplantısı

Bandırma İlçesinde ?Çalışma Hayatında Milli Seferberlik? toplantısı düzenlendi.

Bandırma İlçesinde ?Çalışma Hayatında Milli Seferberlik? toplantısı düzenlendi.
Bandırma Sosyal Güvenlik Kurumu binasında, İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Müdürü Emrullah Narin, Bandırma (SGK) Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Bayram Öztürk, Ticaret Odası Genel Sekreteri Serap Özdemir, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ertunç İşbay ve Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Emin Erçakar´ın katılımıyla ?Çalışma Hayatında Milli Seferberlik? kapsamında İl İstihdam Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda işbaşı eğitim programından şimdiye kadar 400 kişinin yararlandığı, bu programdan faydalanacak işverenlerin 3 ay süreyle çalıştıracakları personel için ceplerinden hiçbir maliyetin çıkmayacağı, ayrıca açıklanan diğer istihdam teşviki ile de yılsonuna kadar işverenlerin SGK ve vergilerinin İŞKUR tarafından karşılanacağı bu desteklerin tüm işverenlere duyurulması hususunda görüşüldü.
Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında 2016 yılı Aralık ayında çalışan sayısına ilave olmak üzere 31 Aralık 2017 tarihine kadar İŞKUR´a kayıtlı işsizler arasından işe alınacak en az 3 ay işsiz kişilerin işçi ve işveren SGK payı ve vergisi 773 TL devlet tarafından karşılanacak.
İşbaşı Eğitim Programı kapsamında en az 2 çalışanı olan işverenlerin çalışan sayısının % 30´una kadar 3 ay süreyle günlük 54 TL + Genel Sağlık Sigortası primi teşvik kapsamında devlet tarafından karşılanacak.
İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Müdürü Emrullah Narin, Bandırma´daki birçok işyerinde işbaşı eğitim programının uygulamada olduğu, daha fazla istihdam yaratılması ve işverenlerin sunulan teşviklerden yararlanabilmeleri için İŞKUR hizmet merkezi ile iletişime geçmelerinin önemine değindi.
Oda, Borsa, İŞKUR, SGK ve Üniversite olarak istihdam seferberliği hususunda çalışmaların yapıldığı bildirildi. Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu