Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çalışma eski Bakanı Balıkesirde…

Çalışma eski Bakanı Balıkesirde…

CHP Meslek Odaları ve Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Çalışma eski Bakanı, Hatay Milletvekili Nihat Matkap, yerel seçimlerde sorumluluk bölgesi olan Balıkesire bir çalışma ziyaretinde bulundu.

CHP Meslek Odaları ve Sivil Toplum Örgütleri`nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Çalışma eski Bakanı, Hatay Milletvekili Nihat Matkap, yerel seçimlerde sorumluluk bölgesi olan Balıkesir`e bir çalışma ziyaretinde bulundu.
Matkap, CHP Balıkesir İl Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında Başbakan Erdoğan`ın hukukun üstünlüğüne dayalı Cumhuriyet yerine Recep Tayyip Erdoğan`a dayalı bir monarşi kurmak hevesinde olduğunu söyledi.
Başbakan`ın da yolsuzluklarla suçlandığını, bu yolsuzlukların üstünü kapatmaya çalıştığını belirterek, bütün bu olanlara karşın hükümetin artık iktidarda kalmasının mümkün olmadığını, yerel seçimlerden sonra bu gidişin daha da hızlanacağını ileri sürdü.
Matkap, yerel seçimlerde CHP`nin Balıkesir`de birinci parti durumunda olduğunu vurgularken, 30 Mart`ta Balıkesir il genelinde tahminen 800 bin civarındaki geçerli oyların 300 binini CHP`nin alacağını öne sürdü.
Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği`ni de ziyaret eden Matkap, Mekik sokak girişindeki meydanda DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Balıkesir şubelerinin oluşturduğu platformun hükümeti protesto eden eylemine de katıldı.
Matkap: "CHP ezberleri bozdu"
Başbakan Erdoğan`ın amacına ulaşabilmek için Cumhuriyet ilkelerine aykırı, hukuka aykırı düzenlemeler içinde olduğunu belirten Matkap, "CHP, bu seçimlere bu bilinçle hazırlanmıştır. Halkın egemenliğine dayalı Cumhuriyet`ten yana olanların tamamının, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında toplanması için bir siyaset izlemiştir. Bu çerçevede ezberleri bozmuştur. Bir örnek de Balıkesir`de yaşanmıştır. Sami Sözat (Balıkesir büyükşehir belediye başkan adayı) beyle birlikte 19. Dönemde Meclis`te milletvekilliği yaptık. Çok başarılı, çok samimi, içten, çok halkçı biridir. Bu ilkeye, bu anlayışa Sami Sözat ve diğer belediye başkan adaylarımızın performansları çok ciddi katkıda bulunmuştur. Kampanya döneminde gerçekten beklediğimizin çok ötesinde bir performans gösterildi. Bu seçimlerde büyükşehir statüsü bütün şehri kapsıyor. Köyler, beldeler ve bütün ilçeler büyükşehir seçimlerinde oy kullanacak. Bu seçimlerde Balıkesir`in tamamının oylarıyla Büyükşehir belediye başkanı belirlenecek" dedi. 
Matkap: "CHP 300 bin oy alacak`
Kamuoyu araştırmalarına değinen Matkap, "Bu araştırma şirketleri araştırma yaptıklarında başlangıç noktası olarak 2011 genel seçimleri sonuçlarını önlerine koyuyorlar. 2011 seçim sonuçlarına bakıldığında Balıkesir`de 764 bin geçerli oyun 355 binini AKP almış, 258 binin CHP almış, 106 binini de MHP almış. Yapılan son kamuoyu araştırmalarına göre. 30 Mart`ta yaklaşık 800 bin geçerli oy olacak. Oy oranımızın CHP olarak % 36 olduğunu tespit ettik. AK Parti % 34`lerde, MHP`nin oyu ise % 28`lerde olduğu görülüyor. Biz bu seçimlerde 800 bin civarında olacağını tahmin ettiğimiz geçerli oyların Balıkesir`de 300 binini alacağımızı öngörüyoruz. AKP`nin de, 275-280 bin aralığında oy alacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu. 
Matkap, Yakupköye gitti
Matkap, önceki gece de köy ziyaretlerinde de bulundu. Matkap, merkeze bağlı Yakupköy`de köylü yurttaşlara hitap ettiği konuşmasında köylünün yaşadığı sıkıntılarla tarlasına küstüğünü söyledi. 
"Köylüyü yeniden tarlası ile barıştıracağız" açıklamasında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Balıkesir`de çalışmalarını tamamladıktın sonra Balıkesir`den ayrıldı. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli