Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Cam filmi olan araçlar muayeneden geçemeyecek

Cam filmi olan araçlar muayeneden geçemeyecek

Cam filmi yasağı Resmi Gazete´de yayımlanmasının ardından bir düzenleme de araç muayene istasyonlarında yapıldı.

Cam filmi yasağı Resmi Gazete´de yayımlanmasının ardından bir düzenleme de araç muayene istasyonlarında yapıldı.
TÜVTÜRK cam filmi ve sonradan boyanmış camların ´ağır kusur´ kapsamına alındığını ve bu araçların muayeneden geçemeyeceğini açıkladı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı´nın belirlediği standartlarda araç muayene hizmeti veren TÜVTÜRK, cam filmi ve sonradan boyanmış camlar ile ilgili düzenleme hakkında araç sahiplerini arıyor.
Kusurlar tablosunda yapılan güncellemeye göre daha önce ?Hafif Kusur´ olarak değerlendirilen filmli camlar ve sonradan boyanmış camlar ?Ağır Kusur´ olarak değerlendirilecek ve bu araçlar muayeneden geçemeyecek.
TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: ´´TÜVTÜRK, muayene hizmetinin daha hızlı ve sağlıklı bir biçimde gerçekleştirilebilmesi amacıyla araç sahiplerini cam filmi ve sonradan boyanmış camlar ile ilgili gerçekleşen düzenleme konusunda uyardı. Buna göre, daha önce ?Hafif Kusur´ olarak değerlendirilen araç cam filmleri ve sonradan boyanan camlar yeni düzenleme ile ?Ağır Kusur´ sayılacak. Bu araçlar, araç muayenesinden geçemeyecek. Cam filmi ve sonradan boyanmış camı bulunan araç sahiplerinin, araçlarını orjinal haline getirerek muayeneye gelmeleri gerekmektedir."
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli