Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Camilerin çevresi araç parkına dönüştü

Camilerin çevresi araç parkına dönüştü

Camilerin çevrelerine park edilen araçlar cami cemaatine yer sıkıntısı yaşatıyor.

Camilerin çevrelerine park edilen araçlar cami cemaatine yer sıkıntısı yaşatıyor.
Yaz aylarında artan nüfus yoğunluğuyla nüfus sayısı 20 binlerden 100 binlere yükselen Erdek`te, Cuma namazlarına katılan vatandaşlara cami içi ve bahçelerinin yetersiz kalmasıyla cami dışında namaz kılmak zorunda kalan vatandaşlar bu kez cami çevresine park edilen araçların engeli ile karşılaşıyor.
Yaz aylarında Cuma Namazları öncesinde cami çevrelerinde yer sıkıntısı yaşanırken, geçtiğimiz günlerde kutladığımız Ramazan Bayramı öncesinde, bayram namazlarını kılmak üzere camilere koşan vatandaşlar, cami çevrelerine park edilen araçların ve motosikletlerin aralarında namazlarını kılmak zorunda kaldı.
Ramazan Bayramının ilçenin yaz sezonuna isabet etmesiyle bu seneki bayram namazı Erdek`te büyük kalabalıklarla kılındı. 
Sabahın erken saatlerinde dolan camilerimiz ve avlularından sonra, Çarşı Camii ile Yalı Camiinin hemen yanından geçen caddeleri cemaat kısa sürede doldurdu. 
Cami dışına taşan cemaat seccadelerini cami çevresine koyarken, bu kez cami çevrelerine park eden araç ve motosikletler yüzünden yer sorunu yaşamaya başladı.
Yaşanan sorun hakkında konuşan cami cemaati, yaz sezonu boyunca cami çevrelerine park eden araçların Cuma namazları öncesi park etmelerinin önlenmesini isterken, yılda iki kez kılınan bayram namazı için de yine aynı önlemin alınmasını istedi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli