Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Can dostlar susuz kalmasın diye harekete geçtiler

Can dostlar susuz kalmasın diye harekete geçtiler

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sıcaklık ortalamasının 33-35 derecelere yükselmesi, sokaklarda yaşayan hayvanları da olumsuz etkilemeye başladı.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sıcaklık ortalamasının 33-35 derecelere yükselmesi, sokaklarda yaşayan hayvanları da olumsuz etkilemeye başladı.
Erdek´te başıboş sokak hayvanlarının aşırı sıcaklardan dolayı içmek için su bulamamaları ilçede bulunan hayvan severleri harekete geçirdi.
Erdek Zeytinli Mahallesi muhtarı Ali Aydın ile hayvan sever Özgün Narçın, sokak sokak gezip kaplarla kaldırımlara su bırakma çalışmaları başlattı.
Can dostların susuzluktan olumsuz etkilenmemeleri için kolları sıvadıklarını belirten Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın gazetemize yaptığı açıklamada, ?Bunaltıcı sıcakların yaşandığı bugünlerde sokak hayvanları su ve yiyecek sıkıntısı çekiyor. 

Su bulamayan sokak hayvanları bilhassa kediler ve köpekler sıcaktan çok fazla etkilenir ve susuz kalması durumunda halsiz düşer, hatta kalp krizi bile geçirebilirler. Bu nedenle sokaklara, parklara veya uygun gördüğünüz yerlere ?bir kap su´ koyun. Sıcak havalarda hayvanların yiyecek bulmalarının da zorlaştığını hesap ederek suyun yanına mama da ekleyebilirsiniz. Yine sıcak havalarda kuşların da su sukıntısı çektiğini unutmamak gerek. Kedi ve köpekler için koyduğunuz su kapları kuşlar için uygun olmayabilir. Kuşlara su ve yem vermek için geniş ağızlı ve sığ kaplar tercih edilmeli. Su kapları balkona yerleştirildiğinde kuşlar hem su içebilecek hem de duş alabilecektir. Unutmayın her canlının, yaşama hakkı vardır.? diye konuştu.
Haber : Taygun Ertan



Kemal dağdelen
5.09.2020 12:29:28
Bu ne rezil görüntüler.Bu ne iptidailiktir?.Erdeğin her yeri bazı psikopatlar yüzünden adeta açık hava köpek barınağına döndürülmüş. .Her yer köpek dışkısı ve mikrop dolu.Bu kadar sahipsiz sokak köpeklerinin barınaklar yerine sokaklarda beslendiğinin görüldüğü tek yer Erdek miş.Turist beklemek yerine köpeklere köpeklik edersiniz artık.

  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli