Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Can dostları bu evlerle soğuktan korunacaklar

Can dostları bu evlerle soğuktan korunacaklar

Sokak kedileri için hazırlanan kedi evlerden 70 tanesi ihtiyaç duyulan noktalara bırakıldı.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Balıkesir´de sokak kedileri için hazırlattığı kedi evlerinin dağıtımına başladı. Hazırlanan kedi evleri ihtiyaç duyulan noktalara bırakılıyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı´nın sokak hayvanlarının soğuk ve kış şartlarında barınma ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla başlatmış olduğu kedi ve köpek kulübeleri dağıtımı uygulaması bu yıl Balıkesir´de de başlatıldı. Bu çerçevede yapımı tamamlanan 70 adet kedi evinin dağıtımına başlandı.
Belirlenen noktalara yerleştirilen kedi evleri ile sokak kedilerinin hem soğuk kış günlerinde barınma ihtiyaçları, hem de DKMP Müdürlükleri, belediyeler ve hayvansever vatandaşların katkılarıyla beslenme ihtiyaçları karşılanacak.
Dağıtılan kedi ve köpek kulübeleri ile sokak hayvanlarının kış şartlarında barınma ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini söyleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu ?Bizler duyarlı bir vatandaş olarak sokak hayvanlarına karşı olan vicdani sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Yılın dört mevsimi sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını bir nebze olsun karşılayabilmek için çalışıyoruz. Soğuk günler için hazırlanan kulübelerin yanında, sıcak yaz günleri için de su ve mama kabı dağıtımı yapıyoruz.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli