Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Balıkesir´de

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Balıkesir´de

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın koordinasyonuyla İlimizde bulunan Çanakkale Savaşları dönemine ait materyaller ile dijital gösterilerin sunulduğu Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Savaşları Mobil Müzesini ziyaret etti

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın koordinasyonuyla İlimizde bulunan Çanakkale Savaşları dönemine ait materyaller ile dijital gösterilerin sunulduğu Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Çanakkale Savaşları Mobil Müzesini ziyaret etti.
Müze ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Şıldak, Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı´nın organize ettiği, Çanakkale Destanı´nı anlatan ve Çanakkale´yi ziyaret edemeyen vatandaşlar için dizayn edilen mobil TIR´ın Çanakkale ruhunun bütün ülkede yaşanmasına vesile olduğunu ifade ederek; ?Çanakkale İlimizde Tarihi Alan Başkanlığımızın organize ettiği ve oradaki destanı anlatarak ziyaret edemeyen vatandaşlarımız için Mobil bir Çanakkale Savaşları TIR´ımız dizayn edilmiş ve ülkemizin bütün illerini bu şekilde ziyaret ederek belirli sürelerle vatandaşlarımızın ziyaretine açık olarak oradaki Çanakkale ruhunu canlı canlı yaşatıyorlar. Ben de ziyaretimi gerçekleştirdim. TIR´dan ayrıldığımda hem hüzün hem de iç burukluğu ama bir o kadar da gurur ve heyecan duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çanakkale bizim milli şuurumuz ve milli bilincimizin en büyük sembollerinden biridir, hatta Türkiye Cumhuriyeti´nin önsözünün yazıldığı yerdir. Türkiye Cumhuriyeti´nin ilk doğuşunun, Osmanlı İmparatorluğu´nun son döneminde Türklüğün dünyaya meydan okumasıdır. Kendi topraklarına, bayrağına sahip çıkmasıdır. Bu anlamda Çanakkale´yi tüm vatandaşlarımızın ziyaret etmesi, oradaki tarihimizi yerinde görmesi en büyük arzumuzdur. Bu arzumuz da gerçekleşiyor. Bütün vatandaşlarımız oraya akın akın gidiyorlar. Çanakkale´deki o ruhu o havayı kokluyorlar. Çünkü milletimizin adeta yeniden dirilişidir Çanakkale. Kurtuluş savaşımızın da milli mücadelemizin de ilk başlangıcıdır diyebiliriz. Orada oluşan o birlik ve beraberlik vatanın her köşesinden cepheye koşan vatandaşlarımızın, gençlerimizin orada yazdığı destan unutulmaz. Balıkesir´e baktığımızda milli mücadelenin, Kuva-i Milliye hareketinin ilk başlangıç noktalarından biri olan bu güzel memlekette de komşu vilayette gerçekleşen milli mücadeleye, kurtuluş savaşı öncesi Çanakkale muharebelerine çok katılım olmuştur ve orada çok şehidimiz var. İşte TIR´ımız orada yaşanan duyguları bizlere bir nebze olsa da yaşatıyor. İçeride de sosyal mesafe ve maske tedbirleri çok güzel bir şekilde alınmış. Yoğunluk oluşturulmadan bu ziyaret yapılabiliyor. Ben çok mutlu oldum ve heyecan duydum. Tarihimiz çok gurur verici ve ülkemizin bugünkü durumuna baktığımızda da güçlenen Türkiye´mizin oradan aldığı güçle, o bilinçle, o şehitlik ruhuyla yoluna güçlü ve emin adımlarla devam ettiğini görüyoruz. Ben de bu topraklarda Gelibolu yarımadası diye bildiğimiz Çanakkale Savaşlarının, hem kara hem de deniz savaşlarının gerçekleştiği Eceabat ilçemiz var, en uç noktada. Eceabat ilçemizde 1996 yılında kısa bir süre kaymakam vekili olarak görev yaptım. Bu gururu her zaman meslek hayatımda yaşıyorum. O topraklar, oradaki hava çok farklı. Her vatandaşımızın uygun şartlarda orayı ziyaret etmesini istiyoruz. Yaklaşan 18 Mart öncesi o topraklarda ülkemizin bağımsızlığı, huzuru ve güvenliği için şehit verdiğimiz tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz, gazilerimize de minnetlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı