Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Çanakkale Zaferi, Tiyatral Dans gösterisi ile yorumlandı

Çanakkale Zaferi, Tiyatral Dans gösterisi ile yorumlandı

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´´Çanakkale, Türk Tarihinin en büyük destanıdır´´dedi. Ayvalık Folklor Araştırma Derneği (AYFOLK) ve Sakarya İlkokulu öğrencileri, Çanakkale Savaşı ve Anadolu´nun kaderini değiştiren zaferi tiyatral dans gösterisi ile

x
Ayvalık Folklor Araştırma Derneği (AYFOLK) ve Sakarya İlkokulu öğrencileri, Çanakkale Savaşı ve Anadolu´nun kaderini değiştiren zaferi tiyatral dans gösterisi ile yorumladı.
Farklı yaş gruplarından 125 kişilik bir ekibin yer aldığı ?Önce Vatan yıl 1915 Yer Çanakkale´ adlı gösteride, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, çocukların Çanakkale´ye öğrenmeleri ve hiç unutmamaları, kahramanlık destanını güzel sahneye koymaları kendilerini gururlandırdığını söyledi.
BENGİ projesi kapsamında, Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü desteği ile hazırlanan gösteri, 8 Haziran Cuma akşamı gerçekleştirilirken, Amfi Tiyatroda saat 22.00´de başlayan gösteriyi çok sayıda kişi izledi.
AYFOLK Başkanı, öğretmen Huriye Kara yönetimindeki Sakarya İlkokulu ve AYFOLK temsilcilerinden oluşan 125 kişilik ekibin gösterisi büyük beğeni topladı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, gecenin sonunda Öğretmen Huriye Kara´ya çiçek ve teşekkür belgesi sundu.
Başkan Rahmi Gençer "Bu akşam Türk Tarihinin en büyük destanının yazıldığı Çanakkale´yi, çocuklarımız büyük bir performansla anlattılar. Çocuk-larımızın Çanakkale´ye öğrenmeleri ve hiç unutmamaları, kahramanlık destanını güzel sahneye koymaları bizi gururlandırdı. Çanakkale Ruhuyla bugünleri kazandığımızı unutmayalım. Bu savaşta emperyalist devletler, Avusturyalılar ve Yeni Zelandalıları da Dünya´yı kurtarıyoruz diye kandırdılar. Savaş sonunda her şeyi daha iyi anlıyorlar ve Özgürlüklerimizi Çanakkale´de kazandık, diyorlar ve İngiltere´den kopuyorlar. Çocuklarımız bunu anlatıyorlar biz de onlarla gurur duyuyoruz." dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false