Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Çanakkale ruhu ve Kuvayı Milliye ruhu Kanlıdere de birleşti

Çanakkale ruhu ve Kuvayı Milliye ruhu Kanlıdere de birleşti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Balıkesirli şehitlerin anısına, Çanakkale’de yapılan Kanlıdere Şehitliği’nin açılışı gerçekleştirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Balıkesirli şehitlerin anısına, Çanakkale’de yapılan Kanlıdere Şehitliği’nin açılışı gerçekleştirildi. 
Hem Balıkesir’in hem de Çanakkale Destanı’nın şanlı tarihinin gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli bir adım olan Kanlıdere Şehitliği, Kuvayı Milliye ruhu ile Çanakkale ruhunu birleştirdi. 
Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolüyle Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Balıkesirli şehitlerimizin anısına, Çanakkale’de yapılan Kanlıdere Şehitliği’nin açılışı gerçekleştirildi. 
Projesi; Tarihi Alan Başkanlığı tarafından doğa ile uyumlu, milli ve dini imgelerin de yer aldığı bir şekilde hazırlanan şehitlik, mevcut halinde üzerinde herhangi bir yapının ya da işaretin bulunmadığı Gelibolu Kanlıdere Mevkii’nde inşa edildi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşları’nda Balıkesir’in nüfusuna göre en çok şehit veren il olduğunu belirterek “İnsanların hayatında hatırlamak isteyeceği, hiçbir zaman unutmayacağı tarihi olaylar vardır. Bugünü ben hayatım boyunca hep hatırlamak isteyeceğim.” dedi. 
AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir “Bu topraklarda Çanakkale ruhu, Kuvayı Milliye ruhu ilelebet yaşayacak. Şehitlik için fikir ortaya koyan, emek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 
AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Balıkesir’in kahramanlar şehri, Çanakkale’nin ise destanlar şehri olduğunu dile getirdi. 
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ise, törende yaptığı konuşmada, Kuvayı Milliye ruhu ile Çanakkale ruhunu birleştiren ve ilelebet yaşatacak olan bir girişimin sonuçlandığını açıkladı. 
Kanlıdere Şehitliği’nin açılışına; 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yıldız, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, Çanakkale protokolünün yanı sıra Balıkesirli ve Çanakkaleli vatandaşlar katıldı. Törende ayrıca Çanakkale’de şehit olan Balıkesirli İsmail Şehit, Ali Şehit ve Hasan Şehit’in torunlarına kent şükran beratı takdim edildi. 
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli