Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Çanakkale şehitleri Erdek’te anıldı

Çanakkale şehitleri Erdek’te anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıldönümü dolayısıyla Erdek’te törenler düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıldönümü dolayısıyla Erdek’te törenler düzenlendi. 
Erdek’te, 18 Mart  Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü nedeniyle hazırlanan programın ilk bölümü; 18 Mart Cuma günü saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı’na Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ertan Engerek, Belediye Başkanı Burhan Karışık tarafından çelenkler sunuldu.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
Dz. Yzb. Esin Gülsüm Çeven, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptıktan sonra, öğrenciler tarafından şiirler okundu. 
Cumhuriyet Meydanı’nda ki tören Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve protokol tarafından, şehit yakınlarına ve öğrencilere hediyeler takdim edilmesiyle tamamlandı.                                  
Programın ikinci bölümü saat 10.15'de Erdek Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı. 
Programa Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ertan Engerek, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Cumhuriyet Savcısı Kemal Çelik, şehit yakınları, daire müdürleri/amirleri, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Erdek Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nce hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 
Garnizon Komutanlığı'nın "Çanakkale Savaşları" adlı sinevizyon gösterisi, Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale savaşlarını anlatan "Oyuna Değil Sefere" adlı tiyatro oyunu ve  "Bitmeyen Ağıt Çanakkale" müzik sunumu gerçekleştirildi. 
Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’un, şehit yakınlarına hediye vermesini takiben, ilçemiz okullara arası düzenlenen ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. 
Erdek Anadolu Lisesi Konferans Salonu’ndaki tören Erdek Şehitliği ziyareti ile devam etti. Şehitlik ziyaretinde, tüm şehitlerimiz için dua edildi. 
Şehitlik ziyareti sonrası şehit ailelerine yemek ikramında bulunuldu. 
Öğle namazı öncesi Piri Reis Camiinde şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu. 
Yemek ve mevlit programında Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ertan Engerek ve daire müdürleri/amirleri de yer aldı. 
Haber: Tuncay Ertan 

 



Anahtar Kelimeler: Çanakkale şehitleri Erdek’ anıldı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı