Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Çanakkale Zaferi Bandırmada kutlandı

Çanakkale Zaferi Bandırmada kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin yıldönümü dolayısıyla Bandırma Garnizon Şehitliğinde anma töreni düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi`nin yıldönümü dolayısıyla Bandırma Garnizon Şehitliğinde anma töreni düzenlendi.
Tören şehitlik anıtı önüne çelenk sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava Pilot Üsteğmen Selim İnanç yaptı.
İnanç, konuşmasında şunları kaydetti: "18 Mart Çanakkale`nin geçilmeyeceğinin geçilemeyeceğinin, Türk Milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. İşte bu sebepledir ki 18 Mart yüce meclisimiz tarafından 27 Haziran 2002 tarihinde 4768 Sayılı Yasa ile Şehitler Günü olarak kabul edilmiştir. Kendilerini aziz vatana adamış aziz şehitlerimizin aileleri, şehidimizi adı taş üzerinde, naşı toprakta kaldı zannetme şehidimin kutsal ismi arşta, aziz naşı cennet bahçesindedir. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız.``
Konuşmanın ve yapılan duanın ardından şehitlik gezilerek, mezarlıklara çiçekler bırakıldı.
Törene AK Parti Balıkesir Milletvekili M.Cemal Öztaylan, Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Uğur Balkış, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgü temsilcileri, resmi dairelerin ve kamu yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli