Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Çanakkale Zaferi’nin 107’ncı yılı coşkuyla kutlanacak

Çanakkale Zaferi’nin 107’ncı yılı coşkuyla kutlanacak

Erdek’te, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kutlama programı belli oldu.

Erdek’te, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kutlama programı belli oldu. 
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kutlamaları, İlçemiz Cumhuriyet Alanı’nda, 18 Mart 2022 Cuma günü saat 09.30’da kutlanacak. 
Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı çelenklerini Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayacak program, saygı duruşunu takiben İstiklal Marşımız okunacak ve Bayrağımız göndere çekilecek. 
Günün anlam ve önlemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunacak. Tören, ilçemiz okullar arası ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ konulu düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erecek. 
İkinci tören Erdek Anadolu Lisesi Salonu’nda 
Erdek Anadolu Lisesi Salonu’nda saat: 10.15’te başlayacak programın 2. bölümü; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, 18 Mart Çanakkale Zaferi sinevizyon gösterisi, ‘Oyuna Değil Sefere’ adlı tiyatro oyunu, ‘Bitmeyen Ağıt Çanakkale’ Müzik dinletisi ile tamamlanacak. 
Daha sonra Erdek Şehitliği ziyaret edilecek, şehitlik ziyareti sonrası Piri Reis Camiinde şehit ailelerine yemek ikramında bulunulacak. 
Öğle namazı öncesi Piri Reis Camiinde şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutulacak, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı bot, şehit ailelerinin deniz turu için hazırlanacak. 
Haber : Tuncay Ertan

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı