Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Canbey, Afro-Avrasya Araştırmaları Kongresi´nde konuştu

Canbey, Afro-Avrasya Araştırmaları Kongresi´nde konuştu

?Bilgiyi ilk elden yaymak çok kıymetli?

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı hemşerimiz Dr. Mustafa Canbey İstanbul´da 14 ülkeden 145 katılımcının katıldığı 3. Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Kongresi´ne konuşmacı olarak katıldı.
Afro Avrasya Gazeteciler Derneği tarafından Taksim´de bir otelde düzenlenen kongrenin açılışında konuşan Canbey, kongrenin önemli bir başlangıç olduğunu söyledi.
İnsanlar arasındaki etkileşimin gelişmesiyle ortaya çıkan sorunlara çözüm olarak diplomasi kavramı ortaya çıktığını belirten Canbey, ?Küreselleşmeyle birlikte iletişim ve uluslararası ilişkilerde görülen değişiklikler diplomasi de kendisini göstermiştir. Bu değişikliklerin ürünü olarak meydana çıkan kamu diplomasisi günümüzde ülkeler arası ilişkilerde dünyanın en önemli iletişim yöntemleri arasındadır. Kamu diplomasisi daha çok günümüzde devletten halka doğru yapılıyor. Asıl isabetli ve doğru olanı halktan halka yapılan kamu diplomasi çalışmasıdır.? diye konuştu.
Sivil toplum kuruluşları üzerinden yapılan kamu diplomasi çalışmasının daha başarılı olduğunu işaret eden Canbey, şunları kaydetti: ?Kamu diplomasisinde bir defa çift taraflı iletişim, karşılıklı anlayış ön plana çıkıyor. Eğer siz çift taraflı iletişim önemsemiyorsanız, karşı tarafa değer vermiyorsanız maalesef yaptığınız çalışmalar pek fazla karşılık bulmuyor. Günümüz dünyasında etkisi her geçen gün artan kamu diplomasisi Türkiye´nin de özellikle son dönemlerde önem verdiği alanlar arasında yer almaktadır. Türkiye´nin son yıllarda uluslararası alanda aldığı pozisyonlara paralel olarak yumuşak gücünü daha iyi kullanmasına da ihtiyaç bulunmaktadır. Özellikle bu gücü tam ve doğru olarak değerlendirmek için sivil toplum kuruluşlarının medyanın önemi mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.?
Türkiye´nin başka toplumlara yönelik faaliyetlerde sivil toplum kuruluşları ve medya kuruluşlarının ana aktör olarak görev yaptığını vurgulayan Canbey, son dönemde Türkiye´nin Afrika coğrafyasına yönelik önemli çalışmalarının dikkat çektiğini ifade etti.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı