Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Canbey, Balıkesir´in tarımsal faaliyetlerini anlattı

Canbey, Balıkesir´in tarımsal faaliyetlerini anlattı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, TBMM´de yaptığı konuşmada, Balıkesir´in tarımsal faaliyetleri ve ülkemize verdiği katkılarını açıkladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, TBMM´de yaptığı konuşmada, Balıkesir´in tarımsal faaliyetleri ve ülkemize verdiği katkılarını açıkladı.
Milletvekili Canbey, TBMM Genel Kurulu´nda gündem dışı konuşma yaptı.
?Balıkesir´in tarımsal faaliyetleri ve ülkemize katkıları? üzerine görüşlerini TBMM genel kurulunda anlatan Canbey, ?Tarım sektörü stratejik bir öneme sahip. Balıkesir´in tarımsal faaliyeti Türkiye´ye katkı sunuyor yatırımlar yapıyor, üreticilerimizi destekliyoruz, yatırımcılarımızı şehrimize davet ediyoruz? dedi.
Sektörel dağılımda Balıkesir´de tarımın % 64 gibi büyük bir yer kapladığına dikkat çeken Canbey, ?Balıkesir; Bamya, Buğday, Çavdar, Süpürge Otu üretiminde Türkiye birincisi; Mısır, Bakla, Dereotu, Macar Fiği, Kuşkonmaz, Maydanoz ve Yulaf üretiminde Türkiye ikincisi; Yağlık Zeytin, Taze Sarımsak, Sorgum, Yemlik Bezelye, Çarliston Biber, Çeltik, Silajlık Mısır, Patlıcan, Yem Şalgamı üretiminde Türkiye üçüncüsü, Et Tavuğu üretiminde Türkiye´de üçüncü, Yumurtacı tavuk üretiminde altıncı, Büyükbaş Hayvan Üretiminde yedinci, küçükbaş hayvan üretiminde sekizinci sıradadır.? diye konuştu.
Balıkesir´i çevreye ve doğaya saygılı, Türkiye´nin en güzel şehri olarak tanımlayan Canbey, ?Yağcıbedir halısı, kolonyası, kaymaklısı, Balıkesir kuzusu, kozak üzümü, ayvalık tostu, susurluk ayranı, saçaklı mantısı, höşmerim tatlısı, kapıdağ mor soğanı, Gönen iğne oyası, kendine özgü 50 çeşit peynirleri, sayamadığım daha niceleriyle adım attığınız her bölgede başka bir güzelliği sizleri karşılar. Pırıl pırıl denizi, denizle bütünleşen yeşili, verimli toprakları, tarihi ve doğal güzellikleriyle tüm vatandaşlarımızı Balıkesir´imizi görmeye davet ediyorum.? dedi.
Danıştay´ın Ayasofya´nın Camii olması yönünde verdiği kararı da değerlendiren Canbey, böyle tarihi bir günde, bu kutsal çatı altında hizmet etmenin şerefini ve onurunu yaşadığını kaydetti.
Srebrenitsa Soykırımı´na da değinen Canbey, yaşanan katliamda hayatlarını kaybedenleri rahmetle andı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false