Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Canbey, doğalgaz çalışmalarının yakın takibinde

Canbey, doğalgaz çalışmalarının yakın takibinde

Ayvalık, Gömeç ve Savaştepe ilçelerinin doğalgaza kavuşmasına az kaldı.

Ayvalık, Gömeç ve Savaştepe ilçelerinin doğalgaza kavuşmasına az kaldı.
Balıkesir´in ilçelerindeki doğalgaz çalışmalarıyla ilgili son durumu değerlendiren AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey ?İlçelerimize yapılacak yatırımları adım adım takip ediyoruz. Sürecin hızlı ilerlemesi ve neticeye ulaşmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.? dedi.
Milletvekili Canbey, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Başdanışmanı Yüksel Coşkunyürek´i ve BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan´ı ziyaret etti.
Balıkesir´in ilçelerindeki doğalgaz çalışmalarıyla ilgili son durum hakkında bilgi alan Milletvekili Canbey, ?İlçelerimize yapılacak yatırımları takip ediyoruz. Neticeye ulaşmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.? ifadelerini kullandı.
Balıkesir´in tüm ilçelerinde doğalgaz ateşinin yanmasını arzuladıklarını belirten Canbey, ?Altıeylül, Karesi, Susurluk, Gönen ve Bandırma ilçelerimizde dağıtım ihaleleri kapsamında; Bigadiç, Burhaniye, Edremit, Erdek, Havran, İvrindi ve Kepsut ilçelerimizde ise genişleme çalışmaları yoluyla gaz arzı sağlandı. Balıkesir´in tüm ilçelerine doğalgaz ulaştırma çalışmaları kapsamında, Savaştepe, Ayvalık ve Gömeç ilçelerini, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde yapılan planlamalarda 2022 yılına kadar doğalgaz ulaştırılacak ilçeler arasında aldırmıştık. ?Ayvalık Doğalgaz Boru Hattı Etüt ve Detay Mühendislik İşi Hizmet Alımı´ ihalesi 15 Eylül tarihinde gerçekleşmişti. 20 Ekim tarihinde de sözleşme imzalanarak büyük bir aşama kaydedilmiş oldu. Savaştepe, Ayvalık ve Gömeç ilçelerimizin doğalgaza kavuşmasına çok az kaldı. Savaştepe ilçemize 2021 yılında, Ayvalık ve Gömeç ilçelerimize 2022 yılında doğalgaz arzı sağlanacağının müjdesini vermek istiyorum.? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli