Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Canbey ´Gazeteciliğin Geleceğini´ anlattı

Canbey ´Gazeteciliğin Geleceğini´ anlattı

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine medyadaki yeni gelişmeleri, bu gelişmeler ışığında gazeteciliğin nasıl şekil alacağına dair bir konferans gerçekleştirdi.

Canbey medyanın neden yeni yönelimlere ihtiyaç duyduğunu aktardığı konuşmasında şunları ifade etti: ?İnternetin yaygınlığının yanı sıra teknolojinin de gelişimi, birçok sektörü dönüşüme zorladı. Bu sektörlerin başında medya ve basın gelmektedir. Sadece gazeteciliğin değil kâğıdın da geleceğini konuştuğumuz şu günlerde, sorulması gerekli soru şudur: Dönüşecek miyiz, direnecek miyiz? Akıllı telefonlar, mobil uygulamalar, VR (Sanal Gerçeklik) uygulamaları, hologram teknolojileri, giyilebilir teknolojiler, papertabler akıl almaz bir hızla hayatımıza girerken, bu sorunun cevabını vermek zor değil. Dönüşmeli, teknolojiyle uyum sağlamalıyız.?
Fütüristlerin 2040 yılına gelindiğinde gazetelerin kağıda basılmayacağı yönünde öngörülerde bulunduğuna işaret eden Canbey, bugünkü alışkanlıklarımızın çoğunun bir süre sonra sadece birer nostalji unsuruna dönüşme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti. Reklam pastasının dağılımını göz önünde bulundurulduğunda hala büyük payın TV´de olduğunu, dijitale ayrılan payın basına ayrılan payın üzerinde seyretmesinin ciddi bir mesaj olduğunun altını çizdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli