Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Canbey: Şehit Öğretmenimiz Aybüke´nin İsmini´de Gülüşünü´de Yaşatacağız

Canbey: Şehit Öğretmenimiz Aybüke´nin İsmini´de Gülüşünü´de Yaşatacağız

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, TBMM´de düzenlediği basın toplantısında...

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, TBMM´de düzenlediği basın toplantısında, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın´ın adı verilen okulun isminin değişmesi için dava açan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edremit İlçesi kurucu Başkanı Hasan İleri´yi sert sözlerle eleştirdi.
Öğretmenlik yaptığı Batman´ın Kozluk ilçesinde 2017 yılında hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın´ın adı, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Balıkesir Valiliği´nin onayı ile mezun olduğu Balıkesir Edremit Körfez Anadolu Lisesi´ne verilmişti.
Fakat ADD Edremit İlçesi kurucu Başkanı Hasan İleri, okulun isminden şehidin adının silinmesi için dava açtı. Hatta avukatının durumu ?Kimse bedavadan nam sahibi olamaz.? ifadeleriyle açıkladığı söyleniyor.
Yaşanan bu gelişmeler üzerine konuya ilişkin basın açıklaması yapan Milletvekili Canbey, yaşanan bu olayın vicdanları derinden yaraladığını belirterek, ?Yazıklar olsun? sözleriyle tepki gösterdi.
Edremit´te sadece o okula şehit öğretmenimizin isminin verilmediğini hatırlatan Canbey, ?Edremit merkez Anaokulu´na Tunceli´de genç yaşta şehit edilen öğretmenimiz Necmettin Yılmaz ismi verildi. Hadi durmayın ona da dava açın. Burada mesele onların iddia ettiği gibi okulun isminin değişmesi değil, okula şehit isminin verilmesi. Çünkü okulun ismi 2010 yılında değiştirilirken ne kimse itiraz etti ne de kimse dava açtı. O zaman burada başka bir niyet var.? dedi.
Şehit Aybüke Yalçın öğretmenin bedavadan nam sahibi olmadığını, bu memleket için can verdiğini vurgulayan Canbey ?Şehidimizin isminin okuluna verilmesinden neden rahatsız olunur ki? Vatan için can vermekten daha büyük bedel mi olur? Bundan daha büyük şeref mi olur? Hemşerileri olarak bizlere bundan daha büyük bir gurur mu olur? Bırakın mezun olduğu okulu dağa taşa adı verilse gurur duyar insan?? diye konuştu.
Türkiye´nin dört bir yanında çeşitli kurumlara Aybüke öğretmenin adı gururla verilirken, böylesi utanç verici bir hadisinin Aybüke öğretmenin memleketi olan Balıkesir´de yaşanmış olmasının kendilerini ziyadesiyle üzdüğünün altını çizen Canbey, ?Kuvay-ı Milliye şehri Balıkesir´de, hem de Atatürk´ün büyük önem verdiği 2 kez geldiği Edremit´te, okula şehit isminin verilmesine karşı çıkılıyor, yetmiyor dava açılıyor tek kelime ile yazık.? dedi.
Balıkesir´in milletvekili olarak, hem bireysel olarak, hem de hemşerilerim adına bu konunun ve davanın sonuna kadar takipçisi olacağını işaret eden Canbey ?Bu memlekette kimse şehide saygısızlık yapamaz. Biz Balıkesirliler olarak hemşerimiz, şehit öğretmenimiz Aybüke´mizin o güzel ismini de, gülüşünü de yaşatacağız.? Diyerek sözlerine ekledi.
ADD, CHP ve HDP´ye de seslenen Canbey, ?Aybüke öğretmenin isminin değiştirilmeye çalışılması sizi rahatsız etmiyor mu?? sorusunun yanıtlanmasını istedi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli