Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Canbey, Susurluk´ta topraksız sera kurulmasını istedi

Canbey, Susurluk´ta topraksız sera kurulmasını istedi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Türk Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü Mücahit Alkan ile Ankara Şeker Fabrikası´nda bir araya geldi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Türk Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü Mücahit Alkan ile Ankara Şeker Fabrikası´nda bir araya geldi.
Pancar üreticilerinin sorunlarını Genel Müdüre aktaran Milletvekili Canbey, Ankara Şeker Fabrikası´nda kurulan serayı gezerek Susurluk´a da benzer bir sera yapılması için Genel Müdür Alkan´a talepte bulundu.
Ziyaretin ardından açıklama yapan Milletvekili Canbey ?Çiftçimizin sorunlarını çözmek için üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmek için gayret ediyoruz. Balıkesir ve hemşerilerimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Geçtiğimiz hafta Tarım Bakanımız çiftçimizin sorunlarını görüşmüş kendilerinden destek istemiştik. Bugün pancar çiftçimizin sorunlarını görüşmek için Türk Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mücahit Alkan´ı ziyaret ettik. Genel Müdürümüzün Ankara Şeker Fabrikası´nda kurduğu topraksız serayı inceledik. Fabrikada yapılan üretim neticesinde oluşan ısının soğutulması ayrıca bir maliyet oluştururken, bu enerjiyi serayı ısıtmada kullanarak hem maliyeti düşürüp hem de yeni bir üretime vesile olan yenilikçi seranın, Susurluk ilçemize de kurulması için Genel Müdürümüzden talepte bulunduk. İnşallah önümüzdeki dönemde Susurluk´a benzer bir sera kurulmasının takipçisi olacağız.? dedi.
Susurluk Şeker Fabrikası´nın Balıkesir için önemine değinen Milletvekili Canbey, ?Günlük 7 bin ton üretim yapan Susurluk Şeker Fabrikamız ülkemiz ve Balıkesir için büyük bir önem taşıyor. Burada yaptığımız üretimle hem çiftçimiz kazanıyor, hem fabrikada çalışan işçimiz kazanıyor, hem de tüm Türkiye´de şekeri kullanan vatandaşımız kazanıyor. İnşallah önümüzdeki dönemde Susurluk Şeker Fabrikamızın yanına da benzer bir sera kurduğumuzda bu faydalara bir yenisini daha ekleme imkanı buluruz.? dedi.
Türk Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü Mücahit Alkan ise, Susurluk Şeker Fabrikası´na da benzer bir sera kurulması için gereken desteği sunmaya hazır olduğu mesajını verdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı