Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Canbey, TBMM´de Balıkesir´i anlattı

Canbey, TBMM´de Balıkesir´i anlattı

AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Dr. Mustafa Canbey, Yavuz Subaşı, Belgin Uygur ve Mutlu Aydemir Meclis´te düzenledikleri basın toplantısında, Milletvekili Canbey, Balıkesir´e yapılan yatırımları ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı hizmetleri

AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Dr. Mustafa Canbey, Yavuz Subaşı, Belgin Uygur ve Mutlu Aydemir Meclis´te düzenledikleri basın toplantısında, Milletvekili Canbey, Balıkesir´e yapılan yatırımları ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı hizmetleri anlattı.
Basın toplantısında konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Balıkesir İDA Madra Jeoparkı Projesi´nin hayata geçirilmesi için UNESCO´ya başvuru yapıldığını bildirdi.
Balıkesir´in turizm potansiyeline ve verimli topraklara sahip bir il olduğunu işaret eden Canbey, Balıkesir´i Türkiye´nin en yaşanılabilir kenti yapmaya çalıştıklarını söyledi.
İzmir ve Çanakkale´yi de kapsayan Balıkesir İDA Madra Jeoparkı Projesi´ne değinen Canbey, projenin hayata geçirilmesi için UNESCO´ya da başvuru yaptıklarını bildirdi.
Kentsel dönüşüm çalışmalarının da devam ettiğini dile getirin Canbey, bu çalışmayla şehrin konut altyapısının yenilenmiş olacağını kaydetti.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin UNESCO Öğrenen Şehirler Küresel Ağı´na yaptığı başvuruyla "Öğrenen Şehir" unvanı aldığını paylaşan Canbey, bu konudaki çabalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´a teşekkür etti.
Edremit Körfezi´nde saklı hazineler olduğunu,bu hazinelerin çıkarılması için çalışmalar yapıldığını anlatan Canbey, bölgede dalış turizminin geliştirilmesi ve Kuş Cenneti Milli Parkı´nın korunmasına yönelik çalışmaların yapıldığını söyledi.
Turizm konaklama sıralamasında Balıkesir´in dünyada dokuzuncu sırada olduğunu vurgulayan Canbey, "İlimiz turizmde Türkiye ve dünya için önemli bir alan olup Sarımsaklı Plajı´na da Millet Bahçesi yapılacak." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Canbey TBMM Balıkesir anlattı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli