Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Canbey, vesayet odaklarına karşı mücadele veriyoruz

Canbey, vesayet odaklarına karşı mücadele veriyoruz

BİK Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey, Bandırma´da Darbeler ve Milli Egemenlik Paneli´nde konuştu.

BİK Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey, Bandırma´da Darbeler ve Milli Egemenlik Paneli´nde konuştu.
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nde ?Darbeler Ve Milli Egemenlik´ konulu Panelde konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey, ülkenin kurulduğu günden itibaren darbelerin maalesef her zaman kendini hissettirdiğini belirerek, demokratik adımlar atıldığında ve ülkenin hızlı bir şekilde demokratik yürüyüşe geçtiği dönemlerde ise vesayet odaklarının Türkiye´ye karşı harekete geçtiğini söyledi.
Vesayet odaklarının Türkiye´nin içinde bulunduğu coğrafyaya yönelik bazı hamle ve operasyonlarda bulunarak saldırıya geçtiğini ifade eden Dr. Canbey, ?Bakıldığında halen vesayet odaklarının ya da dış güçlerin bir şekilde ülkemiz üzerinde operasyon yapmaya çalıştığını görebiliyoruz. Zaman zaman içerideki iş birlikçiler ile bu darbeler yapılıyor. Son kullanılan figüran da FETÖ oldu ve bu ihaneti milletimizin desteği, kahramanlığı ve Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çok şükür atlattık? diye konuştu. Canbey, darbelerin ülke ekonomisine zarar verdiğini insanların cebindeki parayı çalarak belli çıkar odaklarına aktardığını da sözlerine ekledi.
?Ülkemiz yeni bir demokratik yürüyüşe doğru ilerliyor. İnşallah önümüzdeki dönemde daha güçlü olmak milletimizle birlikte bir ve beraber olarak, bu tehlikeleri atlatarak devam etmek istiyoruz? diye konuşan Canbey, "Biz gerçekten güçlü, büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Elimizde kalan son toprak, Anadolu toprağı ve burayı da güçlü bir şekilde savunmak zorundayız. En son Afrin´de yaşananları hep birlikte görüyoruz. Orada da büyük bir mücadelemiz var. Allah yar ve yardımcımız olsun. Ben bu vesile ile Afrin´de ülke savunmasında vefat eden şehitlerimizi rahmetle anmak istiyorum, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.? dedi.
Panelde, Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı ve gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş ve 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir de konuşma yaptı. Rektör Özdemir, panel sonunda katılımcılara plaket takdim etti.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli