Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Canbey, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutladı

Canbey, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutladı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Çanakkale Zaferi’ni, Türk Milleti’ne yeniden özgüven ve milli şuur kazandıran bir zafer olduğunun altını çizen Canbey, mesajını şöyle sürdürdü: “Çanakkale’nin farklı cephelerinde savaşan kahraman vatan evlatları, vatanımızın bekası ve istikbali için canlarını hiçe sayarak kendilerini feda etmişlerdir. Kahraman vatan evlatlarımız göstermiş oldukları bu destansı mücadeleyi tarihimize ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü ile altın harflerle yazmışlardır. Çanakkale bir destandır ve bu destanı bayrağı uğruna, ülkesi ve milleti uğruna şehadet şerbeti içerek şehit olan bu millet yazmıştır. Bu vatanın evlatları olarak, Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’imizin ve Çanakkale'nin kahraman askeri Seyit Onbaşı’nın torunları olarak, istiklalimizden, istikbalimizden ve milli mücadele ruhundan hiç bir durum ve şartta taviz vermeyeceğiz. Dün olduğu gibi bugün ve ilelebet vatanımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferimizin 107. yıldönümünde toprağımızı, bayrağımızı, ezanımızı muhafaza ederek vatanımızı bağımsızlığa kavuşturan kahraman atalarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyor, bizlere emanet ettikleri bu vatanı ne pahasına olursa olsun koruyacağımızın sözünü veriyoruz. Bu gururlu günde, Asya ve Avrupa’yı bir kez daha birbirine bağlamanın gururunu yaşıyoruz. Çanakkale boğazımızın gerdanlığı olan 1915 Çanakkale Köprüsü vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Ülkemize kazandırdığımız eşsiz hizmetlerden olan bu köprü Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın büyük ve güçlü Türkiye vizyonunun en kıymetli eserlerindendir. Cumhurbaşkanımıza milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim Milletimize daha nice hizmetler yapabilmeyi bizlere nasip eylesin.” 



Anahtar Kelimeler: Canbey Çanakkale Zaferi’ kutladı
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli