Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Canbey, ülkemizin diplomasisini övdü

Canbey, ülkemizin diplomasisini övdü

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey "Türkiye'nin diplomasi başarısını tüm dünya konuşuyor fakat muhalefet bu başarıyı görmezden geliyor." dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey "Türkiye'nin diplomasi başarısını tüm dünya konuşuyor fakat muhalefet bu başarıyı görmezden geliyor." dedi. 
Milletvekili Canbey, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüttüğü diplomasi başarısını anlattı. 
Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, her anlamda adaletin tesis edilmediği bir dünyada kalıcı barışın, huzur ve istikrarın da sağlanamayacağını işaret eden Canbey, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yürütülen güçlü, dinamik ve ısrarlı diplomasi ile dünya barışına katkı konusunda önemli adımların atıldığını açıkladı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşı öncesi ve sonrasında yürüttüğü yoğun diplomasi trafiğinin dünyanın takdirini topladığını ifade eden Canbey, Türkiye'nin Antalya Diplomasi Forumu'nda, savaşın taraflarını ilk kez dışişleri bakanları nezdinde aynı masada bir araya getirme başarısı gösterdiğini kaydetti.
"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla barışı önemseyen, barış için mücadele eden ve bunu da başarıyla gerçekleştiren bir Türkiye'nin bulunduğuna dikkat çeken Canbey, "Türkiye'nin diplomasi başarısını herkes konuşuyor fakat üzülerek görüyoruz ki muhalefet bu başarıyı görmezden geliyor, yok sayıyor." diye konuştu.
Milletvekili Mustafa Canbey, Fransa Cumhurbaşkanı Adayı Jean-Luc Melenchon'un Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u Rusya-Ukrayna savaşı konusunda yalnızca telefon diplomasisi yapmakla suçladığını ve Türkiye'nin Antalya'da elde ettiği diplomasi başarısını da örnek gösterdiğini hatırlattı. 
Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: Canbey ülkemizin diplomasisini
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli