Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Canbey, yatırımcıları Balıkesir’e davet etti

Canbey, yatırımcıları Balıkesir’e davet etti

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yatırımcıları Balıkesir’e davet etti.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yatırımcıları Balıkesir’e davet etti. 
Konuşmasında Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin avantajlarını anlatan Milletvekili Canbey, yatırım arayışında olan tüm firmaları Balıkesir’e davet ederek, bu noktada her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı. 
Balıkesir’den 2021 yılında gerçekleşen ihracat rakamını 789 milyon dolar olarak işaret eden Milletvekili Canbey, “2023’te hedef 20 bin istihdam ve 1 milyar dolar ihracat.” dedi. 
Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin (BALOSB) yatırımcılara sunduğu avantajlar hakkında bilgiler veren Milletvekili Canbey “BALOSB bünyesindeki şalt tesisi ve yer altı enerji şebekeleri ile yatırımcılara kesintisiz ve güvenli enerji sağlamaktadır.  Üretimin en önemli göstergelerinden biri olan elektrik tüketimi, bölgemizde 2021 yılında bir önceki yıla göre % 21,19 artmıştır. Atık Su Arıtma Tesisi günde 3.300 metreküp kapasiteyle hizmet verirken, genişleme alanlarına gelecek yeni fabrikalar da düşünülerek yapımı tamamlanmak üzere olan ve günde 10 bin metreküp kapasiteli yeni arıtma tesisini iki ay içinde inşallah devreye almış olacağız. BALOSB’nin bir başka avantajı ise kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan İkizcetepeler Barajı’nın ortaklarından birisi olmasıdır. Bu sayede fabrikaların içme suyu ihtiyacı şehir merkezindeki evlerden akan içme suyunun kalitesinde ve yeterince karşılanmaktadır. BALOSB’nin genişlemesi için kamulaştırma süreci üç etap halinde planlanmıştır. Tüm genişleme alanları tahsis edildiğinde 5 yıl içerisinde 40 bin kişinin çalıştığı Türkiye’nin örnek OSB’leri içerisindeki yerimiz hızla alacağız. İhracattaki artışı sürdürülebilir kılmak, şehir ekonomisine katkı sağlamak, yerli sanayicimizin ihracat potansiyelini geliştirmek için BALOSB’de Gümrük Müdürlüğü'nün kurulması ile ilgili çalışmaları başlattık. Buranın da açılışını 2022 yılı içerisinde yapmayı istiyoruz. Hedefimiz; teknolojiye değer veren, yeşil kalkınma hedefini önceleyen bir OSB olarak, Türkiye’nin en önemli üretim ve inovasyon merkezlerinden biri olmaktır. Yatırım arayışında olan tüm firmalarımızı Balıkesir’imize yatırım yapmaya davet ediyorum bu noktada her türlü desteği vermeye hazırım.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı