Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Canbey´den Edremit´e yatırım müjdeleri

Canbey´den Edremit´e yatırım müjdeleri

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Edremit´e kazandırılacak yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Edremit´e kazandırılacak yatırımlar hakkında bilgiler verdi.
Canbey, Edremit Öğretmenevi´ne düzenlediği basın toplantısıyla Edremit´e kazandırılacak yatırımları tek tek açıkladı.
Edremit´e 250 kişilik yurt yapımı için çalıştıklarını ve bunun için önemli bir adım atılarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yatırım planına alındığını ifade eden Milletvekili Canbey, bu yatırımın takipçisi olduklarını söyledi.
Edremit´te alternatif tarımsal üretimi geliştirmek, bölgeye yeni yatırım alanları kazandırmak, bölgede yeni istihdam sahaları oluşturmak ve Türkiye´nin dünya süs bitkileri ve çiçekçilik pazarındaki yerini güçlendirmek amacıyla Edremit Tarıma Dayalı İhtisas Sera (süs bitkileri) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) kurulması için çalışma yürüttüklerini de belirten Milletvekili Canbey, yer tahsisinin yapıldığını ve OSB´nin tüzel kişilik kazandığını kaydetti.
Sağlık alanındaki yatırımlar arasında yer alan Edremit Devlet Hastanesi için de Bakanlık ile koordineli olarak çalıştıklarını ve 225 olarak planlanan yatak kapasitesini 400´e çıkarttıklarının altını çözen Canbey, ?Bölgenin ihtiyacı olan bu hastanenin turizm potansiyeli, nüfus artışı ve çevre ilçeler ile Çanakkale´ye olan yakınlığı düşünülerek yatak kapasitesinin artırılması için yaptığımız girişimler sonuç vermiş ve şu an 400 yataklı olarak yapılması için çalışmalar sürmektedir. Bu kapsamda hastanenin zemin etüt çalışmaları yapılmış olup, ilçemize kazandırılması için çalışmalarımız devam etmektedir.? dedi.
Canbey´in basın toplantısında Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Balıkesir Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Balıkesir Üniversitesi Edremit MYO Müdürü Raif Sakin ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Tuna yer aldı.
Toplantı sona erdikten sonra Canbey beraberindekilerle birlikte Edremit Ticaret Odası ile Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü´nü ziyaret etti. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı