Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Canbey´den, Ensar Aytekin´e cevap, Bu Üniversite Hepimizin

Canbey´den, Ensar Aytekin´e cevap, Bu Üniversite Hepimizin

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin´in...

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin´in Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. İlter Kuş´un görevi devraldığı törene katılan AK Partili milletvekilleri ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile birlikte fotoğraf çektirmesine tepki göstermesine cevap verdi.
CHP Milletvekili Ensar Aytekin´e kendi sosyal medya hesabından cevap veren AK Parti Milletvekili Canbey, ?Rektörün yanındayız mesajı verilmesinde ne sakınca olabiliyor? Sadece devir teslim programına katılmakla bir üniversite nasıl politize olabiliyor? Bu eleştiriler en hafif haliyle haksızlık değil midir? Üniversite hepimizin, siyasi parti gözetmeksizin Balıkesir´imizin üniversitesine sahip çıkacağız? ifadelerine yer verdi.
Milletvekili Canbey, Aytekin´e yönelik yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Balıkesir Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. İlter Kuş´un atanması sonrasında gerçekleştirilen devir teslim törenine milletvekili arkadaşlarımızın katılması ve rektöre ?Hayırlı Olsun´ ziyaretinde bulunması CHP milletvekilini rahatsız etmiş görünüyor. Bir CHP Milletvekili açıklama yaparak, milletvekili arkadaşlarımızın devir teslim törenine katılmasını ve rektör bey ile birlikte fotoğraf çekilmesini eleştirmiş. Peki bu eleştiriyi yapan muhalefet milletvekiline şu soruyu sormak gerekmez mi? Bir şehre rektör atanması siyasileri ilgilendirmez mi? Hem devir teslim törenine katılmayıp hem de şehrin üniversitesini sahiplenen, yeni rektöre nezaket ziyaretinde bulunup başarılar dileyen iki milletvekilimizin ve Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın katılmasını eleştirmek ne kadar doğru? Ne kadar hakkaniyetli? Sadece devir teslim programına katılmakla bir üniversite nasıl politize olabiliyor??
Bilindiği gibi, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Rektör İlter Kuş´un, devir teslim töreninde AK Parti Milletvekilleri ve Büyükşehir Başkan Adayı Yücel Yılmaz ile birlikte fotoğraf çekilmesine tepki göstererek, ?Üniversite senatosunun olduğu bir yerde, siyasilerle poz vermeyi tercih etmesi gerçekten bilimsellik adına düşündürücüdür. Yanına dizdiği AK Parti milletvekilleri sanırım rektör beyin yardımcıları. Rektör beye ve yardımcılarına başarılar diliyorum? sözleriyle tepki koymuştu. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı