Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Canbey´den Srebrenitsa soykırımı açıklaması:

Canbey´den Srebrenitsa soykırımı açıklaması:

Asla unutulmayacak

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Srebrenitsa soykırımının 25. yılı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı
Milletvekili Canbey ?Avrupa´nın gözü önünde, Avrupa´nın Kudüs´ü Bosna´da yaşanan, tarihin kara lekesi Srebrenitsa Soykırımı asla unutulmayacaktır." dedi.
Canbey, İkinci Dünya Savaşı´nın ardından yaşanmış en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen ve en az 8 bin 372 Boşnak sivilin katledildiği Srebrenitsa soykırımına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Türk halkının soykırımda öldürülen masum insanların anılmasında Bosna halkının yanında olduğunu vurgulayan Canbey, şunları kaydetti: ?Bosna Hersek´in doğusundaki Srebrenitsa, Sırp birlikler tarafından işgal edilerek insanlık tarihinin en utanç verici hadiselerinden biri yaşanmış; kadın erkek, genç yaşlı demeden 8 bin 372 masum insan katledilmiştir. Avrupa´nın gözü önünde, Avrupa´nın Kudüs´ü Bosna´da yaşanan, tarihin kara lekesi Srebrenitsa Soykırımı asla unutulmayacaktır. Kendilerine sığınan sivilleri, en temel insanlık değerlerini ayaklar altına alarak eli kanlı katillere teslim eden BM askerleri de aynı şekilde bu soykırıma ortaktır. Bosna Hersek halkı, geçmişte yaşadıkları onca acıya, adaletsizliğe ve hukuksuzluğa rağmen, komşularıyla barış ve huzur içinde bir arada yaşama iradesi ortaya koyarak büyük bir takdiri hak etmektedir. 25. yıldönümünde Srebrenitsa soykırımında şehit olan Bosnalı kardeşlerimize Allah´tan rahmet, Bosna halkına başsağlığı diliyorum.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli