Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Çatıda sıkışan ebabil kuşuna esnaf sahip çıktı

Çatıda sıkışan ebabil kuşuna esnaf sahip çıktı

Manyas İlçesi´nde çarşı içinde uçarken, bir binanın çatısına sıkışan ebabil kuşuna esnaf sahip çıktı.

Manyas İlçesi´nde çarşı içinde uçarken, bir binanın çatısına sıkışan ebabil kuşuna esnaf sahip çıktı.
Kur´an-ı Kerim´de yer alan ve dini hikayelere konu olan ebabil kuşları Manyas semalarında sürü halinde geçerken, kuşlardan biri çarşı içinde ki bir binanın çatı kısmına sıkıştı. İlk etapta ebabil kuşunun buradan kurtulup kuş sürüsüne karıştığını sanan çarşı esnafı sabah işyerine geldiklerinde ebabil kuşunu yerde yaralı yatarken gördü. 

Başından hafifçe yaralanan kuşu bir kutuya yerleştiren İbrahim Gözel adlı esnaf, tedavi edilmek üzere Manyas Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü´ne teslim etti.
Ebabil kuşunu tedavi etmek üzere muhafaza altına alan İbrahim Gözel "Dün akşam saatlerinde önce kırlangıç sürüsü sandığımız bir kuş sürüsü bizim işyerlerimizin üzerinden geçti. Bu arada bir tanesi işyerimin yakınında bulunan bir apartmanın çatı arasına sıkıştı, çünkü ebabil sürüsü üç-beş defa bu binanın önünde uçuştu, ancak sabah işyerimi açmaya geldiğimiz de yerde kuşu gördük ve hemen alarak bir kutu içinde korumaya aldık. Başının üzerinde hafif bir yaralanma vardı. Daha sonra Manyas Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü´ne haber verdik ve ebabil kuşunu kendilerine teslim ettik." dedi.
Manyas Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü yetkilileri ise tedavi sonrası ebabil kuşunu Milli Parklar Müdürlüğü´ne teslim edeceklerini söyledi.
Haber : Sibel Ertan



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli