Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Çatıdan inemeyen kaplumbağayı itfaiyeciler kurtardı

Çatıdan inemeyen kaplumbağayı itfaiyeciler kurtardı

Bandırma´da kaplumbağa kurtarma operasyonu

Dünyada ve ülkemizde devam eden ölümcül virüs, hayvanlarında kimyasını bozdu.

Genelde tarım alanları ve ormanlık alanlarda rastladığımız kaplumbağa, bu kez Bandırma´da bir binanın çatısında göründü.

Her hafta Cumartesi ve Pazar günleri devam eden, özellikle son 3 gün tam gün olarak sokağa çıkma yasağı uygulanmasıyla birçok kentte hava kirliliğinin önemli bir şekilde azaldığı gözlemlenmişti.

Bunun yanında yine sokağa çıkma yasakları nedeniyle doğa tam bir sessizliğe bürünmüş bunun sonucu ayılar, domuzlar, tilkiler ve kurtlar kentlere ve köylere inmeye başladı.

Doğanın bu ilginç değişimi Bandırma´da da görüldü. Tekel otoparkındaki yıkama yerinin galvaniz çatısında gezinen bir kaplumbağayı gören vatandaş şaşırdı.

2 günden beri sabahları görülen ve nereden geldiği belli olmayan kaplumbağanın galvaniz çatıda bir çıkış aradığını ancak yolunu bulmakta çaresiz kaldığını gören bir vatandaş itfaiyeye ihbarda bulundu.

Kısa sürede olay yerine gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma İtfaiye Grup Amirliği´nden iki görevli galvanizli çatı üstünde sıcağın da etkisiyle otlar arasında korunmaya çalışan kaplumbağayı gizlendiği yerden aldı. Zor durumda kalan kedi, köpek, kuş, hatta at ve inek gibi hayvanları kurtardıkları bilinen itfaiyenin bu sefer bir yavru kaplumbağayı kurtardığını gören vatandaşlar çok sevindi.

Yavru kaplumbağayı yanlarına alan itfaiyeciler doğaya salacaklarını söyledi.

Haber: Erdem Özcan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false