Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çay bahçelerine yakışır güzellikler geliyor

Çay bahçelerine yakışır güzellikler geliyor

Erdekin merkezi noktası ve birçok organizasyonun gerçekleştirildiği Cumhuriyet Meydanı Erdek Belediyesi tarafından yeniden düzenleme yapılarak genişletilecek.

Erdek`in merkezi noktası ve birçok organizasyonun gerçekleştirildiği Cumhuriyet Meydanı Erdek Belediyesi tarafından yeniden düzenleme yapılarak genişletilecek.
Cumhuriyet Meydanı genişletilirken, deniz sahilindeki yarım asırlık yaşa dayanmış deyim yerindeyse adeta gecekonduya dönüşen çay bahçeleri ile büfeler de yenileri yapılmak üzere yıkılıyor.
İlçede mitingler, halk konserleri gibi birçok organizasyonun gerçekleştirildiği Erdek`in Cumhuriyet Meydanı genişletilecek olup çay bahçeleri de yeni yüzüyle vatandaşın ve tatilcilerin hizmetine sunulması için harekete geçildi.
Geçtiğimiz günlerde, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek`in Havuzlu Meydanında düzenleme yapan İstanbul`da faaliyet gösteren bir mimarlık firmasının sahibi Gökhan Üner`le, Cumhuriyet Meydanı ve çay bahçeleri ile büfelerin bulunduğu bölgeleri dolaşıp, ilçenin adeta vitrin özelliğini koruyan bu bölgede ne gibi değişim yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Erdek Belediyesi tarafından yeniden düzenlenecek olan Cumhuriyet Meydanında öncelikle Atatürk Anıtının çevresinde düzenleme yapılacağı, çay bahçelerinin biraz daha denize doğru alınarak meydana geniş bir alan yaratılacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Pazar Meydanından çay bahçelerine ulaşımı sağlayan Erdek Belediyesi Hizmet Binası önünden geçen yolun denize doğru devam edebilmesi için her iki çay bahçesinin ortasından da yol geçecek.
Meydanda bulunan yeşil alan artırılırken, çay bahçelerindeki ağaçlar korunacak. Bu değişim sonrası, Cumhuriyet Meydanında törenler ve bunun gibi organizasyonlar için daha geniş ve ferah bir alan yaratılacak. 
Mehmet Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli